Covid-19: Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο [upd]

Covid-19: Ξεπέρασαν τους 151.000 οι νεκροί στη Βραζιλία - Φτάνει το 1 εκατ όσοι έχουν προσβληθεί στην Αργεντινή - Ρεκόρ 6.638 κρουσμάτων στη Γερμανία

Covid-19: Άλλα 14.932 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Αργεντινή, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 931.967, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 350 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 24.921 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη στη χώρα, έχει καταγράψει ως εδώ 480.494 μολύνσεις, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται σε 64,1% σε εθνικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε καραντίνα την 20ή Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο χαλάρωσε τα μέτρα κατόπιν. Τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αρθούν εντελώς την 25η Οκτωβρίου.

Covid-19: Ξεπέρασαν τους 151.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν 749 νέοι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 και εντοπίστηκαν ακόμη 27.235 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη βραζιλιάνικη επικράτεια ανέρχεται σε 151.747 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, ενώ οι άνθρωποι που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό έχουν πλέον φθάσει τους 5.140.863, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Covid-19

Covid-19: 478 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 478 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 4.056 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε τους 84.898 νεκρούς επί συνόλου 829.396 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η μεξικανική κυβέρνηση εκτιμά όμως πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από αυτόν των περιπτώσεων που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις, δεδομένου τα τεστ συνεχίζουν να είναι συγκριτικά λίγα.

Covid-19

Covid-19 Ινδία: Τα 7,31 εκατ. έφθασαν τα κρούσματα μόλυνσης ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 111.000

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 67.708 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 7,31 εκατομμύρια στην Ινδία, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε στους 111.266 νεκρούς, καθώς άλλοι 680 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορωνοϊό στην Ινδία ξεπέρασε τα επτά εκατομμύρια την Κυριακή, καθώς στη χώρα εντοπίστηκαν ένα εκατομμύριο περιπτώσεις μέσα σε δεκατρείς ημέρες. Στη χώρα καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, που πλησιάζουν τα οκτώ εκατομμύρια.

Covid-19

Covid-19: Πλησιάζουν τους 2.100 οι θάνατοι στο Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε κατά 1.848 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 298.500.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε στους 2.098 νεκρούς, καθώς άλλοι 43 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν στους 755 από 807 την προηγουμένη, ενώ σε δομές υγείας παραμένουν 1.368 άνθρωποι. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ωστόσο μειώθηκαν σε 44.688, στο χαμηλότερο επίπεδο από τη 18η Σεπτεμβρίου, όταν επιβλήθηκε νέο lockdown.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει κριθεί ότι αποθεραπεύθηκαν έφθασε τους 251.711, αυξήθηκε κατά 5.900 το προηγούμενο 24ωρο.

Σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του προς τους Ισραηλινούς νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανήγγειλε ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού κλιμακίου που χειρίζεται την αντιμετώπιση της πανδημίας σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανή χαλάρωση του περιορισμού. Εξήγησε ότι θα καταρτιστούν διαφορετικά σχέδια για τις «κόκκινες» και τις «πράσινες» πόλεις· η ορολογία που χρησιμοποίησε παραπέμπει στο λεγόμενο σύστημα του φωτεινού σηματοδότη που χρησιμοποιεί η κυβέρνησή του για να ορίζει αντιστοίχως δήμους με υψηλά και χαμηλά ποσοστά θνητότητας.

Covid-19

Covid-19 Γερμανία: Ρεκόρ 6.638 κρουσμάτων μόλυνσης, σε 24 ώρες

Στη Γερμανία καταγράφηκε ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση το περασμένο 24ωρο, καθώς εντοπίστηκαν άλλα 6.638, με το σύνολό τους να φθάνει τα 341.223, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6.294 μολύνσεις και είχε καταγραφεί την 28η Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 33 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να αυξάνεται στους 9.710 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία καταγράφει σχετικά χαμηλούς αριθμούς μολύνσεων και θανάτων ως εδώ. Όμως ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό σημειώνει αλματώδη αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε πως ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 19.200 σε ημερήσια βάση αν η καταγραφόμενη τάση συνεχιστεί, αν οι πολίτες δεν συμβάλλουν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση.

Covid-19

Covid-19: Έντεκα νέα κρούσματα στην Κίνα

Έντεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα έως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, αριθμός σχεδόν υποδιπλάσιος από τα είκοσι για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, δέκα από τα κρούσματα αυτά ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται στην κατά συντριπτική πλειονότητά τους κινέζους ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού μπουν στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Επιβεβαιώθηκε μία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης, στην μητρόπολη Τσινγκντάο, όπου οι αρχές επιδιώκουν να υποβληθούν σε τεστ αν όχι όλοι οι περισσότεροι κάτοικοι — είναι πάνω από εννέα εκατομμύρια — μέσα στην εβδομάδα, καθώς εντοπίστηκε εστία σε θωρακολογικό νοσοκομείο όπου οδηγούνται τα λεγόμενα εισαγόμενα κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 23 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, περισσότερες από 18 την προηγουμένη, αν και δεν τις συμπεριλαμβάνει στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με τον COVID-19, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, όπου ο κορωνοϊός μόλυνε για πρώτη φορά τον άνθρωπο τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.622 μολύνσεων.

Covid-19

ΗΠΑ: Σχεδόν 700.000 παιδιά έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν

Σχεδόν επτακόσιες χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα αυτή, αναφέρει έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την έκθεση, από την 24η Σεπτεμβρίου ως την 8η Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 77.073 περιπτώσεις, αριθμός αυξημένος κατά 13% από την περίοδο των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

Συνολικά, έχει επιβεβαιωθεί ως αυτό το στάδιο ότι μολύνθηκαν 697.633 παιδιά, που αποτελούν περί το 10,7% του συνόλου των περιπτώσεων, σύμφωνα με το κείμενο.

Ο δείκτης των μολύνσεων ανέρχεται σε 927 ανά 100.000 παιδιά. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 0,9 ως 3,6% των συνολικών εισαγωγών στα νοσοκομεία και το 0 ως 0,23% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αναφέρεται.

«Επί του παρόντος, μοιάζουν να είναι σπάνιες οι περιπτώσεις παιδιών που αρρωσταίνουν βαριά εξαιτίας της COVID-19», σύμφωνα με την έκθεση, που πάντως καλεί τις υγειονομικές αρχές των πολιτειών να συνεχίσουν «να παρέχουν λεπτομερή δεδομένα» για τα κρούσματα, τα τεστ, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και «τη θνητότητα κατά ηλικία και κατά φυλή/εθνότητα», ώστε να διαμορφωθεί πιο σαφής εικόνα για τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην υγεία των παιδιών .

Covid-19

Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τσεχία

Η Τσεχία ανακοίνωσε 9.544 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ημερήσιο αριθμό ρεκόρ από τον Μάρτιο όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στον Οκτώβριο και ανέρχεται πλέον σε 139.290, με τη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων να είναι αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των μολύνσεων παγκοσμίως.

Covid-19

Covid-19 Πολωνία: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων προβλέπει η κυβέρνηση

Η Πολωνία πρέπει να αναμένει μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού της χώρας.

«Βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο που πρέπει να περιμένουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξάνεται για ένα χρονικό διάστημα και ότι αυτή η αύξηση θα είναι σημαντική», δήλωσε ο Μίχαλ Ντβόρτζικ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται να καταγραφούν περισσότερα κρούσματα νέου κορωνοϊού από αυτά που είχαν ανακοινωθεί χθες Τετάρτη, όταν η χώρα διέγνωσε έναν αριθμό ρεκόρ 6.526 κρουσμάτων.

Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού