ΔΝΤ-Γκεοργκίεβα για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας: Σήμερα βιώνουμε ιστορική στιγμή σαν του Μπρέτον Γουντς

Μια οικονομική ανάκαμψη με διάρκεια είναι εφικτή μόνο αν νικήσουμε την πανδημία. Τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα. Σας απευθύνω έκκληση να στηρίξετε την παραγωγή και τη διανομή αποτελεσματικών θεραπειών και εμβολίων για να διασφαλίσετε ότι όλες οι χώρες έχουν πρόσβαση

«Βιώνουμε μια ιστορική στιγμή ανάλογη με αυτή του Μπρέτον Γουντς. Μια πανδημία η οποία έχει κοστίσει ήδη πάνω από 1 εκατομμύριο ζωές. Μια οικονομική καταστροφή θα καταστήσει την παγκόσμια οικονομία 4,4% μικρότερη φέτος και θα διαγράψει οικονομική παραγωγή 11 τρισ. δολαρίων την επόμενη χρονιά», προειδοποίησε σήμερα σε δρμνατικοιυ’ς τόνους η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε ομιλία της στην ετήσια σύσκεψη του Συμβουλίου των Διοικητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Για μία ακόμα φορά, είμαστε αντιμέτωποι με δύο τεράστιες αποστολές: να καταπολεμήσουμε σήμερα την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε κυρία Γκεοργκίεβα.

«Γνωρίζουμε ποιες πολιτικές πρέπει να εφαρμοστούν τώρα. Μια οικονομική ανάκαμψη με διάρκεια είναι εφικτή μόνο αν νικήσουμε την πανδημία. Τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα. Σας απευθύνω έκκληση να στηρίξετε την παραγωγή και τη διανομή αποτελεσματικών θεραπειών και εμβολίων για να διασφαλίσετε ότι όλες οι χώρες έχουν πρόσβαση», επισήμανε.

Όλη η ομιλία της κυρίας Γκεοργκίεβα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού