Ο JR τιμά τους αγρότες της Ιταλίας με εγκατάσταση και ταινία (pics)

Την πρώτη ατομική έκθεσή του εγκαινίασε ο Γάλλος καλλιτέχνης JR στην γκαλερί Galleria Continua στο Σαν Τζιμινιάνο της Ιταλίας, με την τελευταία ταινία του και με μια μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που ακούει στο όνομα «Omelia Contadina (Κήρυγμα Χωρικών)».

Η εγκατάσταση γεννήθηκε από το ενδιαφέρον του JR για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός μικρών αγροτών και κατοίκων στις αγροτικές περιοχές της Ιταλίας. Στον πυρήνα των μεγάλης κλίμακας έργων του Γάλλου καλλιτέχνη είναι πάντα ο απλός άνθρωπος και η εξερεύνηση της πραγματικότητάς του. Αυτό το θέμα επεξεργάζεται στην έκθεσή του, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών πάνω σε γυαλί, χαρτί και γύψο παράλληλα με μια site-specific εγκατάσταση που μεταμορφώνει όχι μόνον τη σκηνή αλλά και όλον τον χώρο του πρώην κινηματοθεάτρου στον οποίο φιλοξενείται η αίθουσα τέχνης.

Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης μια ταινία μικρού μήκους που ετοίμασε η Ιταλίδα σκηνοθέτης Alice Rohrwacher. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο τμήμα ειδικών προβολών του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με στόχο να τιμήσει την παραδοσιακή αγροτική κουλτούρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης του JR συνοδεύτηκαν από μια περφόρμανς που δημιούργησαν ο Γάλλος εικαστικός και η Ιταλίδα σκηνοθέτης, με τίτλο «Processione Omelia Contadina»: μια πομπή ξεκίνησε από τον καθεδρικό του Σαν Τζιμινιάνο ως «κηδεία γεμάτη ζωή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού