Ξανθός: Tο 1/3 των τεστ στη χώρα τo πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του

Δεν μπορεί το 1/3 των τεστ στη χώρα τα πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του - Το «κέντρο βάρους» πλέον έχει μετατεθεί στις πολιτικές αποφάσεις, είπε ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Δεν μπορεί το 1/3 των τεστ στη χώρα τα πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του – Το «κέντρο βάρους» πλέον έχει μετατεθεί στις πολιτικές αποφάσεις, είπε ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός στο ieidiseis.gr.

«Μόνο από άγνοια κινδύνου μπορεί να μην ανησυχεί κανείς», επισημαίνει για την πορεία του κορονοϊού το επόμενο διάστημα ο Ανδρέας Ξανθός, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στις ΜΕΘ, τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και τα τεστ, ενώ εκτιμά ότι «είναι απολύτως προφανές ότι το «κέντρο βάρους» πλέον έχει μετατεθεί στις πολιτικές αποφάσεις» και όχι στην επιστημονική επιτροπή.

Παράλληλα, θεωρεί ότι «είναι πρόκληση που ο κ. Μαγιορκίνης παραμένει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά την αποκάλυψη ότι υπήρξε προνομιακή μεταχείριση του ιδιωτικού εργαστηρίου στο οποίο ήταν επιστημονικός υπεύθυνος», ενώ αφήνει αιχμές γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι στην καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

«Το κοντράστ της σημερινής και της προηγούμενης φάσης στην ενημέρωση , είναι νομίζω πολύ εύγλωττο. Δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχουν αποστάσεις , αν αιτιολογούνται ή από πια πλευρά προέρχονται. Θα επαναλάβω όμως για άλλη μια φορά ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει δώσει εξαιρετικά «δείγματα γραφής» και εξακολουθεί να απολαμβάνει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Με την έννοια αυτή η δημόσια παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτη και χρήσιμη σε κάθε φάση της υγειονομικής κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού