Παπαδημούλης: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών»

Χρειάζεται μια εθνική γραμμή που να έχει σαφείς διεκδικήσεις και κόκκινες γραμμές, όπως και ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος. Πάνω απ’ όλα προέχει το εθνικό συμφέρον

Παπαδημούλης

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης να αφήσει, επιτέλους, την υπερβολική αυτάρκεια του ‘’να τα χειρίζεται όλα μόνος του’’ -ορισμένες φορές μάλιστα εν κρυπτώ- και να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών», ανέφερε  σε συνέντευξή του στην ‘’TRT’’ Τηλεόραση ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε:

Το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει στα ελληνοτουρκικά την λαϊκίστικη αντιπολίτευση της πατριδοκαπηλίας που έκανε ο ίδιος και η ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης να αφήσει, επιτέλους, την υπερβολική αυτάρκεια του ‘’να τα χειρίζεται όλα μόνος του’’ -ορισμένες φορές μάλιστα εν κρυπτώ- και να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από τον Τσαβούσογλου για τριμερείς συνομιλίες στο Βερολίνο και προσύμφωνο μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από ανακοινώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ για στρατιωτικές συνομιλίες μεταξύ της ηγεσίας του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και συμφωνία για έναν μηχανισμό εκτόνωσης εντός του ΝΑΤΟ.

Χρειάζεται μια εθνική γραμμή που να έχει σαφείς διεκδικήσεις και κόκκινες γραμμές, όπως και ξεκάθαρη αρχή, μέση και τέλος. Πάνω απ’ όλα προέχει το εθνικό συμφέρον. Λάθος να αρκούμαστε σε ορισμένα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και σε μερικές πλατωνικές δηλώσεις υποστήριξης. Ακριβώς για να εδραιώσουμε ειρηνικές συνομιλίες και λύση εντός του διεθνούς Δικαίου, πρέπει να διεκδικήσουμε δίπλα στο ‘’καρότο’’ της θετικής ατζέντας να υπάρχει και το ‘’μαστίγιο’’ των κυρώσεων: Όχι σε μια λογική κατευνασμού και ‘’ό,τι πουν, οι Γερμανοί είναι καλό’’.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού