ΗΠΑ Εκλογές: Ουρές ψηφοφόρων έξω από τα εκλογικά κέντρα στη Φλόριντα

ΗΠΑ Εκλογές: Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει είτε μέσω επιστολής είτε με φυσική παρουσία σε 44 πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον ως το απόγευμα χθες, σύμφωνα με το U.S Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντα.

ΗΠΑ Εκλογές

ΗΠΑ Εκλογές: Οι ψηφοφόροι στη Φλόριντα έκαναν ουρά έξω από τα εκλογικά κέντρα χθες Δευτέρα, την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πρώιμη ψηφοφορία στην πολιτεία αυτή, την ώρα που 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές της 3η2 Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε περιοδεία χθες στην Αριζόνα, εν μέσω ενδείξεων ότι οι στην πρώιμη ψηφοφορία προηγούνται οι Δημοκρατικοί.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της προεκλογικής του ομάδας ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρος για τον εαυτό του όταν σχολίασε την προεκλογική κούρσα, αγνοώντας τις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο που τον εμφανίζουν πίσω από τον υποψήφιο τον Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

“Θα κερδίσουμε”, δήλωσε. “ Δεν θα σας το έλεγα αυτό ίσως δύο, τρεις εβδομάδες νωρίτερα”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι έχει καταφέρει να μειώσει το προβάδισμα του Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια, μία από τις πολιτείες κλειδί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες. Η δημοσκόπηση εμφανίζει τον Μπάιντεν να προηγείται με 49% ως 45% στην πολιτεία αυτή, ποσοστό μικρότερο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης φαίνεται να προηγείται και στο Ουισκόνσιν με ποσοστό 51% ως 43%.

ΗΠΑ ΕΚλογές

ΗΠΑ Εκλογές: Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει 

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει είτε μέσω επιστολής είτε με φυσική παρουσία σε 44 πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον ως το απόγευμα χθες, σύμφωνα με το U.S Elections Project του πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 21% του συνόλου των Αμερικανών που ψήφισαν το 2016 (136,6 εκατομμύρια). Το 2016, 5,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει ως τις 23 Οκτωβρίου, 16 ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών.

Η αύξηση στον αριθμό αυτών που ψηφίζουν πρώιμα οφείλεται φέτος στην επιθυμία πολλών Αμερικανών να αποφύγουν τις μεγάλες ουρές την ημέρα των εκλογών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως φαίνεται επίσης να αντικατοπτρίζει κυρίως τον ενθουσιασμό των Δημοκρατικών.

Στις πολιτείες που αναφέρουν το κόμμα που ψηφίζουν οι πρώιμοι ψηφοφόροι, σχεδόν το 54% είναι υποστηρικτές των Δημοκρατικών, έναντι του 25% των Ρεπουμπλικάνων.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ σκοπεύουν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία την ημέρα των εκλογών, έπειτα από μήνες που ο Αμερικάνος πρόεδρος ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία ότι η επιστολική ψήφος δεν είναι αξιόπιστη.

Αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ουρές ψηφοφόρων να περιμένουν σε 52 από τις 67 κομητείες της Φλόριντα χθες. Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν, οι περισσότεροι φορώντας μάσκα, μέσα στη βροχή.

Η Φλόριντα είναι μια πολιτεία την οποία πρέπει να κερδίσει ο Τραμπ, καθώς χωρίς αυτή δεν θα έχει πολλές πιθανότητες να νικήσει στις εκλογές. Η Φλόριντα έχει 29 εκλέκτορες, όσους και η Νέα Υόρκη, λίγους λιγότερους από την Καλιφόρνια και το Τέξας.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 7 ως τις 14 Οκτωβρίου στην πολιτεία έδειχνε τον Μπάιντεν να προηγείται με 49% έναντι του Τραμπ, με 47%, όμως το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι 4 μονάδες.

ΗΠΑ Εκλογές: Με κλειστά μικρόφωνα το τελευταίο debate Τραμπ – Μπάιντεν

Το τελικό debate μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, θα περιλαμβάνει ένα κουμπί σίγασης το οποίο θα επιτρέπει στον κάθε ομιλητή να μιλάει χωρίς διακοπές, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές χθες Δευτέρα, στην προσπάθεια να αποφύγουν τις αντιδικίες που αμαύρωσαν το πρώτο debate.

Η εκστρατεία του Τραμπ εξέφρασε αντιρρήσεις για την αυτή την αλλαγή -που έγινε αφού ο πρόεδρος μίλησε επανειλημμένα τόσο για τον Μπάιντεν όσο και για τον συντονιστή της συζήτησης κατά παράβαση των συμφωνηθέντων κανόνων- ωστόσο δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης.

Η Προεδρική Επιτροπή για τα Debates δήλωσε ότι το μικρόφωνο κάθε υποψηφίου στη συζήτηση στο Νάσβιλ του Τενεσί, δεν θα είναι ενεργό, ούτως ώστε να επιτραπεί στον αντίπαλό του να κάνει τις αρχικές παρατηρήσεις του διάρκειας 2 λεπτών, στην αρχή της κάθε 15λεπτης ενότητας του debate. Και τα δύο μικρόφωνα θα ενεργοποιούνται για να επιτρέψουν τη μετάβαση μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευτεί να συζητήσει με τον Τζο Μπάιντεν ανεξάρτητα από τις αλλαγές των κανόνων την τελευταία στιγμή από την προκατειλημμένη επιτροπή, στην τελευταία προσπάθειά της να προσφέρει πλεονέκτημα στον αγαπημένο της υποψήφιο», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας Μπιλ Στέπιεν.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

ΗΠΑ Εκλογές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού