Αθλιότητες Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο – Ηλιόπουλος: «Η δεύτερη δολοφονία του Ζακ»

Ο Πορτοσάλτε αποκαλεί τον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο να ληστέψει».

Ζακ Κωστόπουλος

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η  δήλωση του Άρη Πορτοσάλτε σχετικά με τον Ζακ Κωστόπουλο, ανήμερα της έναρξης της εκδίκασης για τη δολοφονία του.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλεί τον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο να ληστέψει».

Αναλυτικά, ο Άρης Πορτοσάλτε ανέφερε για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου:

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου -sic. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικη της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης (21/10), ωστόσο πήρε αναβολή για τις 6 Νοεμβρίου.

Ηλιόπουλος: «Η δεύτερη δολοφονία του Ζακ»

Στις αθλιότητες του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε απάντησε με αιχμηρό μήνυμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η σημερινή τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε που μίλησε για “τοξικοαυτό” που “πήγε να ληστέψει” δείχνει ότι για κάποιους τα δεδομένα έχουν μικρή σημασία. Αυτό που τους νοιάζει είναι η δαιμονοποίηση, η εμπέδωση του “ναι μεν, αλλά”, η σχετικοποίηση του απόλυτου: οτι ένας νέος άνθρωπος πέθανε λιντσαρισμένος στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως αύριο ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΣΡ όπου και θα του θέσει ζητήματα κακοποιητικού λόγου και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Ο Ζακ δολοφονήθηκε δύο φορές. Την πρώτη με το λιντσάρισμα στην Ομόνοια. Τη δεύτερη όμως με την προσπάθεια δολοφονίας…

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Wednesday, October 21, 2020

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Ο Ζακ δολοφονήθηκε δύο φορές.

Την πρώτη με το λιντσάρισμα στην Ομόνοια. Τη δεύτερη όμως με την προσπάθεια δολοφονίας της μνήμης του από όλους εκείνους που μίλησαν για “ληστή” και “πρεζάκι”.

Το θλιβερό είναι ότι συνεχίζουν.

Η σημερινή τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε που μίλησε για “τοξικοαυτό” που “πήγε να ληστέψει” δείχνει ότι για κάποιους τα δεδομένα έχουν μικρή σημασία. Αυτό που τους νοιάζει είναι η δαιμονοποίηση, η εμπέδωση του “ναι μεν, αλλά”, η σχετικοποίηση του απόλυτου: οτι ένας νέος άνθρωπος πέθανε λιντσαρισμένος στο κέντρο της Αθήνας .

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι ο κύριος Πορτοσάλτε ένιωθε παλαιότερα την ανάγκη να νουθετήσει τον Ηλία Κασιδιάρη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τα λόγια “πρέπει να βρείτε τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους”.

Εδώ όμως δεν είναι απλά θέμα ενός μεμονωμένου σχολιαστή.
Εδώ εχουμε πλέον να κάνουμε με την ευθύνη ενός ολόκληρου σταθμού.

Για την δημόσια λοιπόν ευθύνη σύγκρουσης με τον κακοποιητικό λόγο και με πρακτικές κοινωνικού κανιβαλισμού θα έχω τη χαρά να συζητήσω αύριο στην πρώτη επίσημη συνάντηση μας με τον πρόεδρο του ΕΣΡ.

Γιατί μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής να οδήγησε στην καταδίκη μιας εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, για την καταδίκη όμως του κοινωνικού εκφασισμού έχουμε απ΄ ότι φαίνεται πολλή δουλειά μπροστά μας».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού