ΕΕ-Τουρκία: Τί σκέπτονται αντί για κυρώσεις

ΕΕ-Τουρκία: Η Γερμανία ανησυχεί σοβαρά ότι όχι μόνο θα καταλήξει σε πλήρες αδιέξοδο η διαμεσολάβηση Μέρκελ-Μάας (που θα είναι πλήγμα γοήτρου), αλλά ότι η ανατολική Μεσόγειος θα είναι μετά το μεταναστευτικό-προσφυγικό το επόμενο θέμα-αγκάθι για τη συνοχή της ΕΕ, ενδεχόμενο που το Βερολίνο προσπαθεί με κάθε μέσο να αποτρέψει

ΕΕ-Τουρκία

ΕΕ-Τουρκία: Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΕ στα ελληνοτουρκικά μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής εξετάστηκε σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Κομισιόν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές στις Βρυξέλλες. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν στελέχη του γραφείου του προέδρου Σαρλ Μισέλ και του γραφείου του Ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Ζοσέπ Μπορέλ, και την συγκάλεσε με πρωτοβουλία της η γερμανική προεδρία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο Βερολίνο έχει ενταθεί τις τελευταίες μέρες και μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής η ανησυχία για το διαφαινόμενο αδιέξοδο στη μεσολαβητική παρέμβαση της Γερμανίας για συνεννόηση των δύο μερών, καθώς η προοπτική για κυρώσεις  κατά της Τουρκίας απομακρύνεται και ήδη μερικές χώρες-μέλη εκφράζουν έντονο προβληματισμό σχετικά με το πόσο παραγωγικές θα ήταν τέτοιες κυρώσεις. Παράλληλα, από την αντίθετη πλευρά άλλες χώρες-μέλη δηλώνουν ότι η ανοχή της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία έχει προ πολλού  ξεπεράσει τα όρια της σχέσης αλληλοσεβασμού που πρέπει να διέπουν τον ευρωτουρκικό διάλογο και ζητούν αυστηροποίηση της ευρωπαϊκής αντίδρασης. Μεταξύ άλλων με αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας (που είναι αυστριακή πρόταση, που υιοθέτησε και ο Νίκος Δένδιας σε επιστολή του προς ευρωπαίους ομολόγους του). Αντίθετα, το άλλο θέμα της επιβολής εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία δεν τυχαίνει θετικής υποδοχής ανάμεσα στις χώρες-μέλη.

Η Γερμανία ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ ανησυχεί σοβαρά, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι όχι μόνο θα καταλήξει σε πλήρες αδιέξοδο η διαμεσολάβηση Μέρκελ-Μάας (που θα είναι πλήγμα γοήτρου), αλλά ότι η ανατολική Μεσόγειος θα είναι μετά το μεταναστευτικό-προσφυγικό το επόμενο θέμα-αγκάθι για τη συνοχή της ΕΕ, ενδεχόμενο που το Βερολίνο προσπαθεί με κάθε μέσο να αποτρέψει.

ΕΕ- Τουρκία

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνοτουρκικά: Να εξεταστεί η αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας ζητά η Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού