Συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΚ ενάντια στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στον Πτωχευτικό Κώδικα που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση καλούν σήμερα, στις 6 μ.μ. Σωματεία εργαζομένων και φορείς αυτοαπασχολούμενων.

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στον Πτωχευτικό Κώδικα που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση καλούν σήμερα, στις 6 μ.μ. Σωματεία εργαζομένων και φορείς αυτοαπασχολούμενων.

Με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο φέρνει ομηρία για τα λαϊκά στρώματα. Κάτω από τον προκλητικό τίτλο της «δεύτερης ευκαιρίας», προβλέπει τη δυνατότητα πτώχευσης φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, με ρευστοποίηση της περιουσίας και της πρώτης κατοικίας του, ενώ το φυσικό πρόσωπο που πτωχεύει θα ζει με τα ψίχουλα που βαφτίζονται «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», αφού το εισόδημά του θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή των χρεών. Προβλέπονται μάλιστα απειλές για ποινές ακόμα και φυλάκισης όταν επιδίδεται σε «ριψοκίνδυνες συμπεριφορές».

«Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού – Κανένας πλειστηριασμός» απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. «Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι βάζουν ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα και ετοιμάζουν μια νέα θηλιά στο λαό: ‘Η θα πτωχεύσεις και θα χάσεις το σύνολο της περιουσίας σου ή θα αποδεχτείς να γίνεις νοικάρης στο ίδιο σου το σπίτι», σχολιάζει το Σωματείο. «Οι μαζικές παρεμβάσεις που έγιναν σε ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφεία είχαν αποτέλεσμα. Μαζί με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς σταματήσαμε πλειστηριασμούς, υποχρεώσαμε τράπεζες να επαναδιαπραγματευτούν τα δάνεια, συνεχίζουν να μένουν στα σπίτια τους λαϊκός κόσμος που πάλεψε και δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και στις πιέσεις», θυμίζει το Σωματείο. Καλεί σωματεία, φορείς και εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τη λαϊκή περιουσία από τα νύχια της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και από τα «κοράκια» που την έχουν βάλει στο μάτι.

Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο απαιτούν το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων. «Το νομοσχέδιο αυτό δεν επιδέχεται βελτιώσεις. Πρέπει να καταψηφιστεί», τονίζουν και προσθέτουν ότι «το συνολικότερο πλαίσιο που διαμορφώνεται υπηρετεί προκλητικά τα συμφέροντα των τραπεζών και των funds σε βάρος του λαού».

«Δεν είναι δεύτερη ευκαιρία, είναι ομηρία», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και καλεί τους αυτοαπασχολούμενους στην κινητοποίηση. «Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι η συντονισμένη επίθεση τραπεζιτών και κράτους. Γνωρίζουν την αδυναμία πληρωμής των οφειλών μεγάλου μέρους αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών και τώρα έρχονται να σφίξουν περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Όπως εξηγεί, το νομοσχέδιο φέρνει «fast track πλειστηριασμούς, ρευστοποίηση της περιουσίας (κατοικιών, μαγαζιών, εργαλείων δουλειάς μικροεπιχειρήσεων κ.λπ.), αλλά και δέσμευση μέρους του ετήσιου εισοδήματος των οικογενειών μας».

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί η Ένωση Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού