Τα μέσα ενημέρωσης είναι πολύ ήπια με τον Τζο Μπάιντεν;

“Θα ήταν λογικό οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν την προεκλογική του εκστρατεία να είναι αγανακτισμένοι που δεν τους δίνουν αρκετές πληροφορίες (...) και που δεν υπάρχει πραγματικά καθημερινή πρόσβαση στον υποψήφιο”, σχολίασε ο Ρίτσαρντ Μπενεντέτο, πρώην ανταποκριτής της εφημερίδας USA Today στον Λευκό Οίκο. Όμως οι διαμαρτυρίες είναι σπάνιες

Μπάιντεν

Ευγενικές ερωτήσεις, τάση προς αυτοσυγκράτηση, σπάνιες επικρίσεις για μια προεκλογική εκστρατεία με περιορισμένη πρόσβαση: ο Τζο Μπάιντεν δέχεται λιγότερο τα πυρά των δημοσιογράφων από τον Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχονται πολλοί ειδικοί σε θέματα μέσων ενημέρωσης, με κάποιους να δικαιολογούν τη διαφορά αυτή λόγω των επικίνδυνων, όπως τις χαρακτηρίζουν, μεθόδων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν αρκετά με την υπόθεση του γιου του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με μια ουκρανική εταιρεία η οποία κατηγορείται για διαφθορά. Όμως ο Τζο Μπάιντεν ερωτήθηκε σχετικά για πρώτη φορά δυόμιση ημέρες αργότερα και αμέσως απέφυγε την ερώτηση.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία δεν μίλησε στους δημοσιογράφους που ακολουθούν την προεκλογική του εκστρατεία. Την Κυριακή τελικά απάντησε σε μία ερώτηση: τη γεύση του μιλκ-σέικ του.

“ Η ερώτηση της ημέρας για τον Τζο Μπάιντεν”, έγραψε στο Twitte ο Τζόναθαν Μάρτιν, δημοσιογράφος των New York Times: “ Αυτή την εβδομάδα κρύβεστε γιατί δεν θέλετε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τα μιλκ-σέικ;”.

Εδώ και μήνες η πρόσβαση στην εκστρατεία του Δημοκρατικού υποψήφιου είναι πολύ περιορισμένη: μόνο καμία εικοσαριά εθνικά ή διεθνή μέσα ενημέρωσης μπορούν να την ακολουθούν, επισήμως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κάποιοι ειδικοί δικαιολογούν μια πιο μετρημένη κάλυψη του υποψήφιου των Δημοκρατικών.

“ Σε κανονικούς καιρούς θα μπορούσαμε να πιέσουμε περισσότερο έναν υποψήφιο, αν ( ο αντίπαλός του) συμπεριφερόταν κανονικά”, όμως στην παρούσα κατάσταση “ δεν φαίνεται προσήκον”, εκτίμησε ο Γκάμπριελ Καν καθηγητής δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

“ Όταν υπάρχει ένας υποψήφιος που χαρακτηρίζει τον ελεύθερο Τύπο εχθρό, αρνείται να απαντήσει σε άμεσες ερωτήσεις και διασπείρει ψεύδη, το να συγκριθεί η κάλυψή του από τα μέσα ενημέρωσης με αυτή του αντιπάλου του είναι εκτός θέματος”, πρόσθεσε.

“ Είναι σημαντικό ο Μπάιντεν να μην έχει την εντύπωση πως, αν εκλεγεί πρόεδρος, θα είναι προστατευμένος από τα φώτα του Τύπου”, τόνισε ο Νταν Φρούμκιν συντάκτης στον ιστότοπο Press Watch.

“ Η μετά Τραμπ περίοδος θα πρέπει να αφιερωθεί στην αποκατάσταση της υπευθυνότητας και της διαφάνειας”, επεσήμανε. “ Και αυτό δεν θα γίνει με έναν υποταγμένο Τύπο”.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού