Βούτσης: Νεόπτωχοι πολίτες χωρίς κατοικία, η «νέα κανονικότητα»

«Δεν είναι μόνο η πρώτη κατοικία, η οποία βγαίνει “μπιρ παρά” με εξωφρενικούς και εξευτελιστικούς όρους και φεύγει από την ιδιοκτησία του μικροϊδιοκτήτη αλλά το ότι οδηγείται ο κόσμος στο να γίνει νεόπτωχος»

Σε πτώχευση και αφαίρεση της προσωπικής τους περιουσίας οδηγεί η κυβέρνηση χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή τόνισε σε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης.

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζών η κυβέρνηση γκρεμίζει αυτό που μέσα στα μνημονιακά χρόνια όλες οι κυβερνήσεις κράτησαν όρθιο, την προστασία δηλαδή της πρώτης κατοικίας.

«Αντί να υπάρχει μία περαιτέρω προστασία, να υπάρχει μία ανάσα, μια επούλωση τραυμάτων, να υπάρχουν προθεσμίες και ρυθμίσεις οδηγεί σε μία μαζική φτωχοποίηση. Μια φτωχοποίηση όχι πια μόνο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι μόνο η πρώτη κατοικία, η οποία βγαίνει “μπιρ παρά” με εξωφρενικούς και εξευτελιστικούς όρους και φεύγει από την ιδιοκτησία του μικροϊδιοκτήτη αλλά το ότι οδηγείται ο κόσμος στο να γίνει νεόπτωχος».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού