Ελληνοτουρκικά: Έντονη αντίδραση Άγκυρας – «Αβάσιμες οι δηλώσεις της Τριμερούς»

Ελληνοτουρκικά: «Το γεγονός ότι το ανακοινωθέν, που δημοσιεύτηκε από αυτή την τριμερή, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ως στόχο “την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο” στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών».

Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στα αποτελέσματα της χθεσινής Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για την Ανατολική Μεσόγειο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις που έγιναν περιέχουν αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των 3 χωρών, ενώ ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή κι αν δεν αλλάξουν την «εχθρική» πολιτική τους δεν θα βρεθεί καμία λύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής Αιγύπτου-Ελλάδας-Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πλέον σύνηθες κι από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών. Το γεγονός ότι το ανακοινωθέν, που δημοσιεύτηκε από αυτή την τριμερή, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ως στόχο “την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο” στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών.

Η πραγματική συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Ελληνοτουρκικά:

Δείτε ακόμα:

Ελληνοτουρκικά: Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στη νέα τουρκική Navtex ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού