Αυστρία Covid-19: Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα

Την ενίσχυση των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστρία, σε ομοσπονδιακό πλέον επίπεδο, από σήμερα, ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, έχει ανακοινώσει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες απόστασης και η χρήση προστατευτικής μάσκας εκεί όπου προβλεπόταν μέχρι σήμερα, ανέφερε ο ίδιος, ενώ, καλώντας για μία ακόμη φορά σε ανάληψη προσωπικής ευθύνης και σε συνεισφορά όλων, τόνισε πως και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επίσης να λάβει μέτρα, που “γνωρίζουμε ότι δεν είναι δημοφιλή, αλλά είναι απαραίτητα”.

Από σήμερα, οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε έως έξι ενήλικες σε εσωτερικούς χώρους και σε δώδεκα άτομα σε εξωτερικούς χώρους και αυτό ισχύει παντού – σε εστιατόρια, σε μαθήματα γιόγκα, σε σχολές χορού, σε πάρτι γενεθλίων και γάμους, ενώ οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι κηδείες και οι επαγγελματικές συναντήσεις.

Σε ιδιωτικούς χώρους αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν υπάρχει νομική βάση γι’ αυτό, όπως ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο ο καγκελάριος ζήτησε από τον πληθυσμού να τηρήσει και εκεί με αίσθημα ευθύνης τους κανόνες.

Δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, έπειτα από σχετική έγκριση, με μέγιστο αριθμό συμμετοχής 1.000 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 1.500 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μόνο με σταθερά καθορισμένα καθίσματα, χρήση μάσκας καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και χωρίς κατανάλωση φαγητού ή ποτού. Επιπλέον τα ομόσπονδα κρατίδια έχουν την επιλογή να επιβάλουν ωράρια λειτουργίας ή άλλα μέτρα.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού