Παπαδημούλης: Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) κινδυνεύει να κλείσει

O Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει πως είναι εθνική ανάγκη να στηρίζονται τέτοια ιδρύματα και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά

Παπαδημούλης

Άρθρο με θέμα το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και την ανάγκη στήριξης του έργου του, υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ενημερωτική ιστοσελίδα της ‘efsyn.gr’, όπου τονίζει:

  • «Με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον πολιτισμό να είναι τραγικές, η ανάγκη στήριξης ιδρυμάτων όπως το Μορφωτικό  Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης -ΜΙΕΤ- αποτελεί θέμα αυτοσεβασμού της ίδιας της κοινωνίας μας».
  • «Να σταματήσει η αδιαφορία και η απαξίωση της προσφοράς και της συμβολής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης στην ανάπτυξη των γραμμάτων, των επιστημών και των καλών τεχνών στη χώρα μας. Το πνευματικό του κεφάλαιο αποτελεί δημόσιο αγαθό που το έχει απόλυτη ανάγκη το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου».

Στο άρθρο με τίτλο: «Το ΜΙΕΤ σε κίνδυνο» ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει αφενός την πολυσχιδή δράση και αδιάλειπτη συμβολή του ιδρύματος στην ανάπτυξη των γραμμάτων, των επιστημών και των καλών τεχνών στη χώρα μας και αφετέρου περιγράφει την τωρινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της αδιαφορίας και της καχυποψίας από την πλευρά την διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας που το χρηματοδοτεί.

Τέλος ο Δημ. Παπαδημούλης γνωστοποιεί πως υπογράφει το κείμενο στήριξης του ΜΙΕΤ, επισημαίνοντας πως είναι εθνική ανάγκη να στηρίζονται τέτοια ιδρύματα και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού