Πιθανοί εμβολιασμοί αρχές 2021 στη Γερμανία

H γερμανική κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους επόμενους μήνες. Το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τα κρατίδια να δηλώσουν έως τις 10 Νοεμβρίου χώρους που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού. Στόχος είναι να δημιουργηθούν 60 κέντρα που θα εξοπλιστούν με τις απαραίτητες ψυκτικές συσκευές, οι οποίες λείπουν από πάρα πολλά ιατρεία

Η αύξηση του ρυθμού εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γερμανία οδηγεί στην εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στις περιοχές που πλήττονται, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και του αριθμού ατόμων σε ιδιωτικές συναθροίσεις και σε ανοιχτούς χώρους. Αν και στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό κατανόηση για τους περιορισμούς, γεγονός είναι ότι ένα – αν και μικρό μέρος της κοινωνίας- εξακολουθεί να παραβιάζει τους κανόνες, κυρίως στις μεγαλουπόλεις και ειδικά στο Βερολίνο. Προκειμένου να επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα στη γερμανική πρωτεύουσα, η αστυνομία θα έχει αυξημένη παρουσία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ η γερμανική κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους επόμενους μήνες. Το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τα κρατίδια να δηλώσουν έως τις 10 Νοεμβρίου χώρους που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού. Στόχος είναι να δημιουργηθούν 60 κέντρα που θα εξοπλιστούν με τις απαραίτητες ψυκτικές συσκευές, οι οποίες λείπουν από πάρα πολλά ιατρεία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα ότι ενδεχομένως αρχές του 2021 να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας Biontech βρίσκεται λίγο πριν από την αδειοδότηση. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκφράζει την άποψη ότι από τη στιγμή που διατεθεί η αναγκαία ποσότητα θα χρειαστεί τουλάχιστον περίπου μισός χρόνος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού στη Γερμανία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού