Γελοιοποιεί και το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν με τις ασκήσεις στο Αιγαίο

Aν και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αποκάλυψε το παρασκήνιο των συνομιλιών για την ακύρωση των ασκήσεων σε εθνικές εορτές των δύο χωρών, μόλις τρεις ώρες αργότερα η Τουρκία εξέδωσε τρείς νέες ΝAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Την ώρα που οι έρευνες του τουρκικού σκάφους Ορούτς Ρείς στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν παραταθεί έως την 27η του μήνα, φουντώνει και ο πόλεμος των ΝAVTEX μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παρά τη διαμεσολάβηση από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ και την ανακοίνωση ότι θα ακυρωθούν αμφότερα οι στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν εξαγγειλει Ελλάδα και Τουρκία για την 28η και την 29η Οκτωβρίου, επισήμως δεν έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, αν και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αποκάλυψε το παρασκήνιο των συνομιλιών για την ακύρωση των ασκήσεων σε εθνικές εορτές των δύο χωρών, μόλις τρεις ώρες αργότερα η Τουρκία εξέδωσε τρείς νέες ΝAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε δικές της περιοχές δικαιοδοσίας την 27η, την 28η και την 29η του μήνα. Είναι μία κίνηση που ανεβάζει τον υδράργυρο, πριν ακόμη προλάβει να κατεβάσει στάθμη.

Πηγή: Deutsche Welle

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού