Κορωνοϊός Ελλάδα: Πώς αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης από αύριο

Κορωνοϊός Ελλάδα: Από αύριο, Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 24 περιφερειακές ενότητες της χώρας περνούν σε άλλο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας που σημαίνει και διαφορετικά περιοριστικά μέτρα.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Από αύριο, Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 24 περιφερειακές ενότητες της χώρας περνούν σε άλλο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας που σημαίνει και διαφορετικά περιοριστικά μέτρα.

Απ’ αυτές οι 11 πηγαίνουν σε αυξημένο επίπεδο και οι υπόλοιπες 13 περνάνε σε χαμηλότερο επίπεδο επιτήρησης.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 935 νέα κρούσματα, 228 στην Αττική, 217 στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά:

Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) περνούν από το επίπεδο 1 (ετοιμότητας) οι περιφερειακές ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων (μόνο για Σκιάθο).

Στο επίπεδο 2 από το επίπεδο 3 περνούν οι εξής περιφρειακές ενότητες: Αχαΐας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου.

Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής (πλην Σαλαμίνας) πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 και περνούν στο επίπεδο 2.

Επίσης στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 3 περνούν από τη Δευτέρα οι Π.Ε Ζακύνθου και Κέας- Κύθνου, δηλαδή από «πορτοκαλί» γίνονται «πράσινες».

Τέλος, από την επόμενη Τετάρτη το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας θα καθορίζεται ανά νησί και όχι ανά περιφερειακή ενότητα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδημιολογική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά από νησί σε νησί και άρα η επιβολή των ίδιων μέτρων σε όλους δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ενδεδειγμένη, ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26

33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25

14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23

2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού