Κορωνοϊός Ελλάδα: Τι πραγματικά φοβάται η κυβέρνηση

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η αγωνία για την εξέλιξη της επέκτασης του κορωνοϊού στην Ελλάδα αντανακλά πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για το μέγαρο Μαξίμου.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η αγωνία για την εξέλιξη της επέκτασης του κορωνοϊού στην Ελλάδα αντανακλά πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για το μέγαρο Μαξίμου. Η ανησυχία αυτή εκφράστηκε ανάγλυφα σε έκτακτη σύσκεψη πριν λίγες ώρες επιτελών του πρωθυπουργικού επιτελείου με αντικείμενο την πολιτική πτυχή της πανδημίας, όπως μεταφέρουν άριστα πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, μία εκ των οποίων έλαβε μέρος στη σύσκεψη αυτή.

Όπως μεταφέρεται σχετικά, το γεγονός ότι η εξέλιξη του κορωνοϊού εξετάζεται πια ως το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης, είναι απόδειξη ότι η κατάσταση είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο, εκτίμησε η ίδια πηγή. Στη σύσκεψη πήραν μέρος έμπιστοι παράγοντες του υγειονομικού τομέα, οι οποίοι μαζί με στελέχη του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και επικοινωνιολόγους, αναζήτησαν τρόπους εκτόνωσης της συσσωρευόμενης πολιτικής φθοράς σε βάρος της κυβέρνησης, που αρχίζει να γίνεται αισθητή. Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην κυβέρνηση μετά την εμφάνιση δυσπιστίας στον ευρωπαϊκό Τύπο σχετικά με το εάν είναι πραγματικός ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται από τις κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Με βάση τη γνωστή μέθοδο των 3 σεναρίων (αισιόδοξο-λογικό-απαισιόδοξο) στη σύσκεψη εκτέθηκαν από τους παρόντες παράγοντες του υγειονομικού τομέα δεδομένα δυνητικής εξέλιξης του αναμενόμενου αριθμού των κρουσμάτων, καθώς και σχέδια τοπικών και ευρύτερων λοκντάουν, που θα μπορούσαν να χρειαστούν. Τα παρευρισκόμενα στελέχη του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου παρουσίασαν προκαταρκτικές εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις των κατά περιοχή μέτρων που επιβλήθηκαν (μείωση τζίρου επιχειρήσεων κατά περιοχή και κατά κλάδο), ενώ υπογραμμίστηκε ότι ακόμη και στην περίπτωση τοπικής επιβολής μέτρων, επηρεάζονται αρνητικά πολύ ευρύτερες περιοχές διοικητικά και πληθυσμιακά, από τις περιοχές στις οποίες αφορούσαν τα μέτρα.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σχετικά ότι είναι ψευδαίσθηση ότι οι επιπτώσεις από τα τοπικά λοκντάουν ή τις δέσμες μέτρων, στεγανοποιούνται ως προς τις συνέπειές τους στις οικονομίες ευρύτερων περιοχών, μετέφερε η ίδια πηγή.

Τέλος, ως προς τη συμμετοχή στην ίδια σύσκεψη επικοινωνιολόγων του πρωθυπουργικού επιτελείου, από την ίδια πηγή έγινε γνωστό ότι η μόνη θέση που εκφράστηκε ήταν πως η εξέλιξη της πανδημίας δεν είναι στατικό ζήτημα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί στη σημερινή φάση να σχεδιαστεί κάποια εκστρατεία απάλυνσης των πολιτικών συνεπειών για την κυβέρνηση. Οι επικοινωνιολόγοι επιφυλάχτηκαν στην επόμενη σύσκεψη να αναφερθούν πιο συγκεκριμένα στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Σε κάθε περίπτωση, οι επικοινωνιολόγοι του μεγάρου Μαξίμου επεσήμαναν ότι το θέμα θα επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, την οποία υπέβαλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συζήτηση της οποίας ολοκληρώνεται απόψε.

Ειδικού συνεργάτη

Κορωνοϊός Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού