Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο «κόκκινο» Αττική και Θεσσαλονίκη – Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης

Κορωνοϊός Ελλάδα: Από σήμερα, Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 24 περιφερειακές ενότητες της χώρας περνούν σε άλλο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας που σημαίνει και διαφορετικά περιοριστικά μέτρα.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σταθερά σε τριψήφιο αριθμό με τάση να προσεγγίσουν τετραψήφιο αριθμό τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, οι οποίοι τονίζουν τι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη ακόμα, αρκεί να τηρηθούν κατά γράμμα τα νέα μέτρα. Κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 9η Νοεμβρίου οπότε κλείνει το πρώτο δεκαήμερο από τη λήψη των νέων περιοριστικών μέτρων και θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση ενόψει το δεκαπενθημέρου που χρειάζεται για να κριθεί συνολικά η αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο είχαμε 790 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, από αυτά τα 227 εντοπίζονται στην Αττική, 181 στην Θεσσαλονίκη, 49 στις Σέρρες, 36 στα Ιωάννινα και 32 στη Λάρισα. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον στα 30.782, ενώ είχαμε 10 θανάτους συνολικά 574 νεκρούς. Επίσης 84 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός Ελλάδα: 790 νέα κρούσματα, 10 θάνατοι, 84 σε ΜΕΘ

Το σύστημα υγείας άρχιζε να πιέζεται με την αύξηση των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί κρούουν συνεχώς των κώδωνα του κινδύνου. «Είχαμε ήδη από χθες περισσότερες εισαγωγές, το βλέπουμε είναι παραπάνω από βέβαιο. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε για το επόμενο δεκαήμερο με 15 μέρες τη μετάδοση, αλλά να σταματήσει εδώ και να μην έχουμε σκηνές Ιταλίας Ισπανίας που τις είδαμε και μας στοίχισαν» λέει η Μίνα Γκαγκα, Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Η τελευταία τεχνική έκθεση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου περιγράφει το απευκταίο σενάριο για ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας, με 4.000 κρούσματα την ημέρα και δεκάδες θανάτους στο τέλος του χρόνου.

«Μπορεί η κατάσταση να χειροτερέψει να έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αν οι συνθήκες παραμείνουν όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αν η χαλάρωση δηλαδη και ο συγχρωτισμός συνεχιστεί με τον ίδιο βαθμό» είπε ο Δημητρης Παρασκευής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ.

«Ο συμπτωματικός έχει χαμηλότερο ιικο φορτίο είναι ο άγνωστος χ και μπορεί αν μη γνωρίζει ούτε και αυτός αλλά ούτε και εμείς ότι έχει τη νόσο» εξηγεί ο Στέλιος Λουκίδης Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό οι Σέρρες. Αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 13 κρούσματα και σε γηροκομείο. Τα τεστ έδειξαν ότι είναι θετικοί 6 εργαζόμενοι και 7 ηλικιωμένοι.

Χθες έγινε έκτακτη σύσκεψη στην πόλη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να ζητάνε πιστή τήρηση των μέτρων. «Καμία έκπτωση σε κατάσταση ανομίας και σε όλη την προσπάθεια οι σύμμαχοι μας είναι οι νέοι και τους καλούμε να δώσουν αυτή τη μάχη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς,από τις Σέρρες όπου ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 29 έτη.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης

Από σήμερα, Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 24 περιφερειακές ενότητες της χώρας περνούν σε άλλο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας που σημαίνει και διαφορετικά περιοριστικά μέτρα.

Απ’ αυτές οι 11 πηγαίνουν σε αυξημένο επίπεδο και οι υπόλοιπες 13 περνάνε σε χαμηλότερο επίπεδο επιτήρησης.

Αναλυτικά:

Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) περνούν από το επίπεδο 1 (ετοιμότητας) οι περιφερειακές ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων (μόνο για Σκιάθο).

Στο επίπεδο 2 από το επίπεδο 3 περνούν οι εξής περιφρειακές ενότητες: Αχαΐας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου.

Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής (πλην Σαλαμίνας) πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 και περνούν στο επίπεδο 2.

Επίσης στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 3 περνούν από τη Δευτέρα οι Π.Ε Ζακύνθου και Κέας- Κύθνου, δηλαδή από «πορτοκαλί» γίνονται «πράσινες».

Τέλος, από την επόμενη Τετάρτη το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας θα καθορίζεται ανά νησί και όχι ανά περιφερειακή ενότητα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδημιολογική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά από νησί σε νησί και άρα η επιβολή των ίδιων μέτρων σε όλους δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ενδεδειγμένη, ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26

33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25

14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23

2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού