Σκουρλέτης: Το πτωχευτικό της κυβέρνησης αποτελεί τον πυρήνα μιας συνολικότερης πολιτικής

Υπάρχει η σκέψη προσφυγής στο ΣτΕ, αλλά για να γίνει μια τέτοια προσφυγή σε έναν νόμο πρέπει να υπάρξει μια πράξη εφαρμογής, δεν αρκεί να ψηφιστεί. Προσφεύγεις κατά μία συγκεκριμένης πράξης εφαρμογής του και προφανώς πρέπει να το κάνουν και οι πολίτες οι οποίοι θίγονται, κατά προτεραιότητα

Το πτωχευτικό δίκαιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση αποτελεί τον πυρήνα μιας συνολικότερης πολιτικής, που θέτει τα συμφέροντα των τραπεζών πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, επεσήμανε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης:

  • «Υπήρξε μια πολύ συστηματική και μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο περιεχόμενο των διατάξεων του νέου πτωχευτικού. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που μας παρότρυνε να καταθέσουμε την πρόταση μομφής και, προφανώς, η κάθετη εναντίωσή μας απέναντι στο περιεχόμενό του».
  • «Υπάρχει και η άλλη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα των κυρίαρχων  μέσων ενημέρωσης που για άλλη μια φορά λειτούργησαν ως ένα προστατευτικό πέπλο απέναντι στην κυβέρνηση, αγνοώντας την είδηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα συζήτησης του νόμου, πριν την κατάθεση μομφής, δεν υπήρχε καν η είδηση ή, εν πάση περιπτώσει, υπήρχε ως μονόστηλο στις εφημερίδες και ως τριακοστή όγδοη είδηση στα μεγάλα κανάλια».
  • «Υπάρχει η σκέψη προσφυγής στο ΣτΕ, αλλά για να γίνει μια τέτοια προσφυγή σε έναν νόμο πρέπει να υπάρξει μια πράξη εφαρμογής, δεν αρκεί να ψηφιστεί. Προσφεύγεις κατά μία συγκεκριμένης πράξης εφαρμογής του και προφανώς πρέπει να το κάνουν και οι πολίτες οι οποίοι θίγονται, κατά προτεραιότητα».
  • «Αυτό το νομοθέτημα αποτελεί τον πυρήνα μιας συνολικότερης πολιτικής που προτάσσει τα συμφέροντα των τραπεζών, τα θέτει πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας, πάνω από τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό. Δεν είναι απλώς ένα κακό νομοθέτημα, είναι ο πυρήνας μιας άλλης λογικής».
  • «Έχει σημασία να μπορέσουμε, εν τοις πράγμασι, να δημιουργήσουμε προσκόμματα στην εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας. Άρα χρειάζεται γρήγορα αντανακλαστικά και κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού