Ναγκόρνο Καραμπάχ: Στους 1.119 οι νεκροί αυτονομιστές

Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν και πλέον έχουν φθάσει στο χειρότερό τους επίπεδο από τη δεκαετία του 1990, όταν είχαν σκοτωθεί περίπου 30.000 άνθρωποι και στις δύο πλευρές, ενώ όλες οι συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που έχουν συναφθεί μέχρι τώρα έχουν μείνει κενό γράμμα.

Ναγκόρνο Καραμπαχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρμενικές δυνάμεις στον θύλακα υπέστησαν άλλες 51 απώλειες, με τον απολογισμό των θυμάτων στις τάξεις τους να φθάνει ως εδώ τους 1.119 νεκρούς από την 27η Σεπτεμβρίου, όταν η σύρραξη με το Αζερμπαϊτζάν αναζωπυρώθηκε στον θύλακα.

Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν και πλέον έχουν φθάσει στο χειρότερό τους επίπεδο από τη δεκαετία του 1990, όταν είχαν σκοτωθεί περίπου 30.000 άνθρωποι και στις δύο πλευρές, ενώ όλες οι συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που έχουν συναφθεί μέχρι τώρα έχουν μείνει κενό γράμμα.

Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τραυματίστηκε σε επίθεση ο υπουργός Άμυνας

Θύμα επίθεσης έπεσε ο υπουργός Άμυνας του Ναγκόρνο Καραμπάχ Jalal Harutyunyan. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι Αζέρικες Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν στοχευμένη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Harutyunyan, με αποτέλεσμα ο υπουργός Άμυνας να τραυματιστεί.

Στο διαδίκτυο, μάλιστα, κυκλοφόρησε και βίντεο που απαθανατίζει τη στιγμή του χτυπήματος κατά της αυτοκινητοπομπής.

Οι αναφορές που τον ήθελαν νεκρό διαψεύστηκαν, ωστόσο, από τον εκπρόσωπο του προέδρου Vahram Poghosyan, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στο facebook, έκανε λόγο για ψευδείς ειδήσεις περί θανάτου του, που έχουν διαδώσει τα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν. Όπως έγραψε ο Poghosyan, τα τραύματα του Harutyunyan δεν είναι σοβαρά και δεν κινδυνεύει η υγεία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, πρόκειται να επιστρέψει σύντομα και πάλι στα καθήκοντά του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Καραμπάχ Arayik Harutyunyan υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απάλλασσε τον Jalal από τα καθήκοντά του, ενώ με άλλο διάταγμα όρισε υπουργό Άμυνας τον αρχιστράτηγο Mikael Arzumanyan.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος, η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη σε στρατιωτικές θέσεις και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

Νέες αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός

Οι κυβερνήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που είχε σκοπό να δοθεί τέλος στις εχθροπραξίες για τον έλεγχο του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και υποτίθεται πως τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την πόλη Τάρταρ και γειτονικά χωριά.

Την ίδια στιγμή το αρμενικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι ο εχθρός άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον αρμενικών θέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου. Τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο για «χονδροειδή παραβίαση» της εκεχειρίας.

Την Κυριακή, το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είχε ανακοινώσει ότι κατέγραψε άλλες 11 απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να φτάνει στους 974 νεκρούς, με το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τις δυνάμεις των Αζέρων στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη χειρότερη κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων από τη δεκαετία του ‘90, όταν είχαν σκοτωθεί 30.000 άνθρωποι.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού