Αχτσιόγλου: Οδοστρωτήρας το εργασιακό της κυβέρνησης

«Πρέπει να υπάρξει γενικευμένη κοινωνική αντίδραση», γιατί η κυβέρνηση «καταργεί την έννοια του εργατικού δικαίου» και «υλοποιεί ένα σχέδιο γενικευμένης και εμμονικής επίθεσης στους εργαζόμενους», τη στιγμή που «θα έπρεπε να λαμβάνονται μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος»

«Ανατρέπεται η έννοια της μισθωτής εργασίας. Ο εργαζόμενος θα παρέχει εργασία χωρίς να πληρώνεται. Οι απλήρωτες υπερωρίες θεσμοθετούνται ως μόνιμος κανόνας» και παράλληλα «ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση», επισήμανε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παρατηρητής” της Κομοτηνής.

Τόνισε, ακόμα, ότι «πρέπει να υπάρξει γενικευμένη κοινωνική αντίδραση», γιατί η κυβέρνηση «καταργεί την έννοια του εργατικού δικαίου» και «υλοποιεί ένα σχέδιο γενικευμένης και εμμονικής επίθεσης στους εργαζόμενους», τη στιγμή που «θα έπρεπε να λαμβάνονται μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος».

Αναφερόμενη στο πτωχευτικό της ΝΔ τόνισε ότι είναι «ένα πλαίσιο γενικευμένης πτώχευσης για όλους», το οποίο «καθιστά τους πολίτες εσαεί ομήρους των τραπεζών». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με τον νόμο της ΝΔ δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας για κανέναν. Ακόμη και ο πιο φτωχός δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού του», ενώ «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πάντα νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά και τα μεσαία νοικοκυριά, που κρατούσαν την ιδιοκτησία του σπιτιού τους».

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι οδοστρωτήρας, έρχεται να σαρώσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στην αγορά εργασίας και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού