Παπαδημούλης: Το αρχικό συγκριτικό πλεονέκτημα που κερδίσαμε ως χώρα στην πρώτη φάση της πανδημίας εξανεμίστηκε

Το αρχικό συγκριτικό πλεονέκτημα που κερδίσαμε ως χώρα στην πρώτη φάση του ‘’Μένουμε Σπίτι’’ εξανεμίστηκε» ανέφερε ο Δημ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε το διάστημα από τον Μάρτιο έως και σήμερα

Συνέντευξη στο “Star Κεντρικής Ελλάδας” και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού (Λ. Παρασκευά), έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, την έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις.

«Το αρχικό συγκριτικό πλεονέκτημα που κερδίσαμε ως χώρα στην πρώτη φάση του ‘’Μένουμε Σπίτι’’ εξανεμίστηκε» ανέφερε ο Δημ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε το διάστημα από τον Μάρτιο έως και σήμερα: «Δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στα μεγάλα αστικά κέντρα τις ώρες αιχμής δεν έγιναν τακτικότερα και πυκνότερα. Την ίδια στιγμή το άνοιγμα του τουρισμού έγινε πρόχειρα και βιαστικά και υπήρξε μια χαλάρωση». «Η κυβέρνηση να μην δείχνει απλώς με το δάχτυλο τον πολίτη και την ευθύνη του. Αλλά και η ίδια να γίνει αυστηρότερη απέναντι στον εαυτό της – τις αστοχίες, τα λάθη και τις παραλείψεις της» συμπλήρωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει λαϊκίστικη αντιπολίτευση» τόνισε ο Δημ. Παπαδημούλης και κάλεσε την κυβέρνηση ενόψει του δεύτερου κύματος και των πολύ δύσκολων μηνών που έρχονται να κάνει περισσότερα για την ενίσχυση τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας όσο και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως και για να καταστήσει τα τεστ προσιτά και περισσότερο προσβάσιμα στον ευρύ πληθυσμό. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε την ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας από όλους χωρίς αστερίσκους: «Δεν είναι δυνατόν ο κ. Χαρδαλιάς που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός να λέει ότι η εκκλησία πρωτοστατεί και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταπολέμηση του κορονοϊού, όταν έχουμε φαινόμενα ιεραρχών, οι οποίοι επιδεικτικά λένε ότι δεν χρειάζεται η μάσκα».

Ξεκαθάρισε πως «εάν θέλουμε να δώσουμε ένα καθαρό και πειστικό μήνυμα στην κοινωνία δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για λόγους ψηφοθηρίας και για λόγους πολιτικού κόστους» και πρόσθεσε πως «απέναντι στους αρνητές της μάσκας και τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, θα πρέπει να υπάρχει και η πειθώς αλλά και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων. Το παράδειγμα ωστόσο πρέπει να το δείχνει έμπρακτα η ηγεσία».

Πέραν των αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Δημ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως χρειάζονται γενναιότερα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων ενώ σε ό,τι αφορά θέματα δημόσιας υγείας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο περισσότερη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των κρατών μελών και μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού