Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις απαγορεύσεις

Πηγές ανέφεραν ότι το ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν δίνουν μεγάλη σημασία στην πολιτική νομιμοποίηση των περιοριστικών μέτρων  που λαμβάνουν οι χώρες-μέλη κατά του κορωνοϊού, διότι στην αντίθετη περίπτωση εκτιμάται ότι δίνεται έναυσμα για ισχυροποίηση των αρνητών της πανδημίας, σημείο πολύ μεγάλης σημασίας κατά την Κομισιόν, εν όψει των εμβολιασμών που προβλέπεται να προσλάβουν μαζικό χαρακτήρα τους επόμενους μήνες

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ επικοινώνησε πριν μερικές ώρες με μέλος της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και ζήτησε εξηγήσεις για τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν τις τελευταίες μέρες με την επίκληση της ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας. Αυτό ανέφεραν πριν από λίγο έγκυρες κυβερνητικές πηγές, που πρόσθεταν ότι η Αθήνα επιφυλάσσεται να ενημερώσει λεπτομερώς τις Βρυξέλλες για το περιεχόμενο και τα κίνητρα των απαγορεύσεων.

H παρέμβαση, που επιβεβαιώθηκε και από δημοσιογραφικές πηγές στη βελγική πρωτεύουσα, έγινε κατόπιν πιέσεων του ευρωκοινοβουλίου.

Στη σχετική τηλεφωνική επικοινωνία ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ υπενθύμισε στον έλληνα συνομιλητή του ότι οι απαγορεύσεις για λόγους προστασίας λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί  στις συνόδους κορυφής, πρέπει να αποφεύγεται να έχουν συσχετισμό με την υπόλοιπη πολιτική επικαιρότητα. Επίσης, πρέπει να έχουν επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια όποτε επιβάλλονται έκτακτες απαγορεύσεις. Στοιχεία, που σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές στις Βρυξέλλες υπάρχει προβληματισμός στην Κομισιόν εάν ελήφθησαν υπόψη από την Ελλάδα στην περίπτωση έκδοσης απαγορευτικής διαταγής από αξιωματούχο της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν δίνουν μεγάλη σημασία στην πολιτική νομιμοποίηση των περιοριστικών μέτρων  που λαμβάνουν οι χώρες-μέλη κατά του κορωνοϊού, διότι στην αντίθετη περίπτωση εκτιμάται ότι δίνεται έναυσμα για ισχυροποίηση των αρνητών της πανδημίας, σημείο πολύ μεγάλης σημασίας κατά την Κομισιόν, εν όψει των εμβολιασμών που προβλέπεται να προσλάβουν μαζικό χαρακτήρα τους επόμενους μήνες.

Ειδικού συνεργάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία…»

Όργιο καταστολής – Σεπόλια: Γιoς και κόρη στη ΓΑΔΑ, ο πατέρας στο νοσοκομείο

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού