ΔΝΤ: Αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση των νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων

Η φτώχεια και η ανισότητα αυξάνονται διαρκώς, γεγονός το οποίο καθιστά αναγκαία την περαιτέρω ενίσχυση των νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων

ΔΝΤ

Την ύπαρξη ενδείξεων επιβράδυνσης στην πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε έκθεσή του για την οικονομία των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη (G20).

Η μελέτη του ΔΝΤ, συγκεκριμένα, υπογραμμίζει την άνιση φύση της παγκόσμιας ανάκαμψης, ενώ προειδοποιεί ότι η κρίση, ως απόρροια του κορωνοϊού, θα αφήσει βαθιά και άνισα σημάδια στο «σώμα» πολλών οικονομικών.

Στο ίδιο πλαίσιο, η διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, χαιρετίζει τη σημαντική πρόοδο στο πεδίο της ανάπτυξης του εμβολίου, κάτι το οποίο θα σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές και θέσεις εργασίας.

Το ΔΝΤ διαπιστώνει ότι τα δημοσιονομικά μέτρα, συνολικού ύψους 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σε συνδυασμό με τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές, έχουν αποτρέψει ένα ακόμη δυσμενέστερο οικονομικό σενάριο.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει, η φτώχεια και η ανισότητα αυξάνονται διαρκώς, γεγονός το οποίο καθιστά αναγκαία την περαιτέρω αύξηση των νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού