Παππάς: Να απομακρυνθεί η ΝΔ από τις αποκρουστικές λογικές που θεωρούν τις ΜΕΘ «πεταμένα λεφτά» και ότι το σύστημα υγείας «πρέπει να είναι ιδιωτικό»

Στις κυβερνητικές ευθύνες για τη μη προετοιμασία της χώρας ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τις οποίες «καταγράφουν ακόμα και φιλοκυβερνητικές γραφίδες, σημειώνοντας ότι τα μολύβια κατέβηκαν από τον Μάιο», αναφέρθηκε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Open και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, η οποία απορρίφθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, και ευχήθηκε, όπως είπε, «να απομακρυνθεί η κυβέρνηση, υπό το βάρος των τραγικών εξελίξεων, από αποκρουστικές λογικές, που θεωρούν τις ΜΕΘ “πεταμένα λεφτά”, όπως είχε πει ο ανεκδιήγητος κ. Πέτσας, ή ότι το σύστημα υγείας “πρέπει να είναι ιδιωτικό”, σύμφωνα με την κυρία Ξαφά».

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές φωνάζουν πως το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όρια του και απαιτείται ενίσχυσή του, ενώ «πλέον, όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι στους καιρούς των μεγάλων κρίσεων ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να μας βγάλει από τις κρίσεις».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε ότι «η κοινωνία και η οικονομία στενάζουν» και πως «οι κύριοι Στουρνάρας και Βρούτσης είναι εκτός πραγματικότητας». Καλώντας την κυβέρνηση να αποδεχθεί τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος με βάση τη σύμβαση εργασίας κάθε εργαζόμενου και για την επέκταση ενός έκτακτου εισοδήματος στα νοικοκυριά που έχουν ευάλωτα μέλη».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού