Κορωνοϊός Ελλάδα: «Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε – Δεν πρέπει να ανοίξουμε»

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε.», είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε.», είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική και ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε τον μήνα Οκτώβριο και αναμένεται να τελειώσει τον μήνα Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του.» Και πρόσθεσε ότι « στη Θεσσαλονίκη, την πατήσαμε. Αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη.», είπε ο κ. Καπραβέλος.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

Ζέρβας: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο

Στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και στις εισηγήσεις των ειδικών θα βασιστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων, είπε στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown» δήλωσε. Προειδοποίησε, πάντως, ότι αν κάτι δεν πάει καλά, θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από τη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο. Ανέφερε δε ότι είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι η χθεσινή εισήγησή του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα, αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Όπως σημείωσε, τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανέναν λόγο μέσα στο Δεκέμβριο. Αντιθέτως, το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού