Κριθαρίδης: Ευτελισμός των εργαζομένων από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, «χωρίς καμία αιδώ ευτελίζει εκ νέου τους εργαζόμενους, ενώ από το επίδομα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών εξαιρεί, εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα, αρκετές κατηγορίες».

Κριθαριδης ΜέΡΑ25

Για ευτελισμό των εργαζομένων από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην στάση του υπουργού Εργασίας ως προς τις αποζημιώσεις λόγω πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης, ενώ τον Νοέμβριο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες την δήθεν αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στα 800 ευρώ για τους εργαζόμενους σε αναστολή -αν και οι περισσότεροι πήραν γύρω στα 600-, η ανακοίνωση για την μείωση και επιστροφή στα 534 ευρώ τον μήνα Δεκέμβριο, έγινε με μια απλή και λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η κυβέρνηση, προσθέτει, «χωρίς καμία αιδώ ευτελίζει εκ νέου τους εργαζόμενους, ενώ από το επίδομα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών εξαιρεί, εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα, αρκετές κατηγορίες».

Θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι «θα πρέπει το επίδομα να καταβάλλεται κανονικά σε όλους όσους καταβαλλόταν την άνοιξη, αλλά και σε όσους τότε είχαν ανεξήγητα αποκλειστεί. Ταυτόχρονα να επανέλθει η αποζημίωση στα 800 ευρώ, όπως έγινε έστω μερικά και δειλά τον Δεκέμβριο, ενώ αναμένουμε την ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση για την κανονική καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων».

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού