Κορωνοϊός Ελλάδα: Καθυστερήσεις στις αποστολές εμβολίων για τη χώρα

Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει δυσαρέσκεια για τις καθυστερήσεις αυτές, αλλά είναι αδιευκρίνιστο ποια θα είναι η αντίδραση της Αθήνας, αφού δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τα αίτια της καθυστέρησης και ποιος φέρει την ευθύνη γι’ αυτή

Κορωνοϊός Ελλάδα: Καθυστερήσεις θα υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες στις παραδόσεις εμβολίων προς την Ελλάδα, όπως προκύπτει από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, που επιβεβαιώνει ότι ενημερώθηκαν ήδη σχετικά και οι αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές σχετικά με τις καθυστερήσεις αυτές.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος των καθυστερήσεων, αλλά η επιβεβαίωσή τους έχει διασταυρωθεί και από πηγές της Κομισιόν.

Οι καθυστερήσεις αυτές θα γίνει προσπάθεια να μην επηρεάσουν τουλάχιστον σοβαρά  τον αρχικό προγραμματισμό, με ζητούμενο να μην υπάρξουν μαζικές αναβολές των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό, που κατ’ αρχήν τοποθετείται την άνοιξη και τυχόν καθυστέρηση 1-2 εβδομάδων θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτροχιασμό τον στόχο για ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού, εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Covid-19

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εναλλακτικά χρονοδιάγραμμα και δυσαρέσκεια

Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταρτίζονται πάντως και εναλλακτικά χρονοδιαγράμματα εμβολιασμών, με τις τουριστικές περιοχές να παίρνουν προτεραιότητα έναντι περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, που στον αρχικό σχεδιασμό είχαν προτιμηθεί.

Αντίθετα, ο αρχικός προγραμματισμός δεν φαίνεται να αλλάζει από τις καθυστερήσεις αυτές, στον προγραμματισμό για τους υγειονομικούς, ενώ επανεξετάζεται το σχέδιο για τους εμβολιασμούς  στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει δυσαρέσκεια για τις καθυστερήσεις αυτές, αλλά είναι αδιευκρίνιστο ποια θα είναι η αντίδραση της Αθήνας, αφού δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τα αίτια της καθυστέρησης και ποιος φέρει την ευθύνη γι’ αυτή.

Η τελική εικόνα με τα καινούρια δεδομένα αναμένεται να διαμορφωθεί τις πρώτες μέρες του νέου έτους, οπότε και θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις  επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης για τις τελικές αποφάσεις.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού