Ανάμιξη Ιράν στη διαμαχη Σ. Αραβίας-Κατάρ

«Συγχαρητήρια στο Κατάρ για την επιτυχία της γενναίας αντίστασής του στην πίεση και τον εκβιασμό», είπε με tweet του ο Ζαρίφ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας

Velonastongiaka

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία για τον τερματισμό της διένεξης μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας και τριών αραβικών χωρών, συμμάχων του Ριάντ, ήταν το αποτέλεσμα της «γενναίας αντίστασης του Κατάρ στην πίεση και τον εκβιασμό».

«Συγχαρητήρια στο Κατάρ για την επιτυχία της γενναίας αντίστασής του στην πίεση και τον εκβιασμό», είπε με tweet του ο Ζαρίφ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

«Προς τους άλλους Άραβες γείτονές μας: το Ιράν δεν είναι ούτε εχθρός ούτε απειλή. Αρκετά με την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων – ειδικά με τον απερίσκεπτο υποστηρικτή σας (πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) καθώς αυτός αποχωρεί (από την εξουσία)», πρόσθεσε ο Ζαρίφ.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, με τη λήξη της συνόδου κορυφής των μοναρχιών του Κόλπου, ανακοίνωσε πως οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Κατάρ και των τεσσάρων αραβικών χωρών που το μποϊκόταραν εδώ και πάνω από τρία χρόνια, αποκαταστάθηκαν πλήρως.

Η Σαουδική Αραβία και άλλες τρεις χώρες-σύμμαχοί της, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, διέκοψαν τον Ιούνιο του 2017 τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ. Μεταξύ άλλων, κατηγορούσαν το εμιράτο ότι στήριζε ισλαμιστικές οργανώσεις, ότι συνεργαζόταν με το Ιράν και την Τουρκία ή ότι προκαλούσε ταραχές στην περιοχή.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού