Σκουρλέτης: Αδήριτη ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση

«Διάβασα κάποιες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Κι αυτό, ανεξάρτητα από το αν το λέει μόνο ο κ. Παπανδρέου, είναι μια αδήριτη ανάγκη»

Η κατάσταση στους τομείς της πανδημίας και της οικονομίας δημιουργούν την αδήριτη ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, αν και η συγκεκριμένη φάση της πανδημίας, η αβεβαιότητα που κυριαρχεί, ο εκτροχιασμός του προγράμματος εμβολιασμού, όπου διαρκώς αναθεωρούνται προς τα κάτω αριθμοί εμβολίων και ποσοστά εμβολιασμού, δεν ευνοούν τη διεξαγωγή εκλογών, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερατην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο Π. Σκουρλέτης:

·       «Ο ανασχηματισμός έχει πάρα πολλές πλευρές. Προφανώς απομακρύνθηκαν κάποιοι από τα πόστα τους διότι δεν ήταν πετυχημένοι. Έχει και το στοιχείο της ισορροπίας ανάμεσα στις διάφορες απόψεις και ομάδες, εντός της κυβέρνησης και γύρω από αυτή. Έχει και τη διάσταση μιας προεκλογικής ετοιμότητας. Όλα αυτά συνιστούν το περίβλημα μιας πολιτικής που κουβαλάει μέσα της όλα τα λάθη, την απροετοιμασία και τις αστοχίες της κυβέρνησης».

·       «Για δεύτερη ή τρίτη φορά, έχουμε χάσει τον λογαριασμό, βαδίζουμε με το “βλέποντας και κάνοντας”. Δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά και αόριστα για έναν μηχανισμό τεστ, όταν αναδείχθηκε από όλους τους λοιμωξιολόγους ότι τα τεστ, η ανάγκη πραγματοποίησης μαζικών, στοχευμένων τεστ σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, ήταν το κλειδί για να μπορέσουμε να “κυκλώσουμε” τον κορονοϊό. Να ανιχνεύσουμε τις εστίες».

·       «Εγώ δεν συμφωνώ με τις απόψεις της εκκλησίας, αλλά βλέπω ότι ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει, είναι ότι έχει αγνοηθεί  και η εκκλησία στο διάλογο αυτό».

·       «Όταν κάνουν λάθη και αστοχίες, έχουν βρει την εξής μέθοδο. Πάνε και κρύβονται πίσω από τους επιστήμονες. “Μα οι λοιμωξιολόγοι μας πρότειναν αυτά…”. Εργαλειοποιούν τις απόψεις εντός της Επιτροπής, ενώ οι αποφάσεις, και ορθώς, παίρνονται από την κυβέρνηση, άρα πρέπει να αναλάβει εκείνη την ευθύνη των σωστών ή λάθος αποφάσεων. Αν θέλετε διαφάνεια κύριοι της κυβέρνησης, που πρέπει να υπάρχει, για να πειστεί και ο κόσμος, δώστε στη δημοσιότητα το σύνολο των απόψεων που κατατίθενται στο πλαίσιο της επιστημονικής Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και μη κρύβεστε».

·       «Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να κάνουμε όλα εκείνα τα αναγκαία πράγματα, έτσι ώστε να μην ανακοινώνονται τη Δευτέρα άλλα και στις 11 του μηνός να γίνονται άλλα. Το ίδιο έγινε και με τα καταστήματα, το ίδιο έγινε σε μια σειρά άλλα πράγματα. Άρα, δεν υπάρχει ένα συστηματικό, ολοκληρωμένο σχέδιο, παρόλο ότι έχουν περάσει εννέα μήνες, για να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση του αιώνα μας».

·       «Διάβασα κάποιες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Κι αυτό, ανεξάρτητα από το αν το λέει μόνο ο κ. Παπανδρέου, είναι μια αδήριτη ανάγκη».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού