Περισσότερα από 40.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για την αγορά λεωφορείου για τα άτομα με αναπηρία της «Συζωής»

Δώρο ζωής, για να μπορούν τα παιδιά με αναπηρία να έχουν πλέον απρόσκοπτα πρόσβαση στην εκπαίδευση, πέτυχε η εκστρατεία «Κίνηση ζωής για τα παιδιά της «Συζωής» για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου.

Δώρο ζωής, για να μπορούν τα παιδιά με αναπηρία να έχουν πλέον απρόσκοπτα πρόσβαση στην εκπαίδευση, πέτυχε η εκστρατεία «Κίνηση ζωής για τα παιδιά της «Συζωής» για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου.

Περισσότερα από 40.000 ευρώ από 362 δωρεές υποστήριξης από ιδιώτες και εταιρείες συγκεντρώθηκαν για την αγορά του ειδικού λεωφορείου μεταφοράς ΑμεΑ του Συλλόγου γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Συζωή».

«Λίγες μόνο μέρες μετά την έλευση της νέας χρονιάς, με τη στήριξη και τη δύναμή σας, καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο που είχαμε, συγκεντρώνοντας το ποσό των 40.507,60Euro (ποσοστό επίτευξης στόχου 101,27 %)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Η εκστρατεία ξεκίνησε για να μπορέσουν όλα τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό απαιτούνταν η προμήθεια ενός μικρού λεωφορείου, ειδικά διαμορφωμένου για μεταφορά ΑμεΑ, ώστε να μετακινεί τους ωφελούμενους της «Συζωής» από και προς το Κέντρο Εκπαίδευσής τους.

«Το πρόβλημα ήταν ήδη υπαρκτό τα τελευταία 4 χρόνια, φέτος όμως τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας απέναντι στον κορονοϊό το γιγάντωσαν. Το οδυνηρό αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης εκ περιτροπής, με άμεση επίπτωση στα ίδια και στις οικογένειές τους. Η ανάγκη αυτή μας ώθησε να απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα βοήθειας με κάθε μέσο».

Ο στόχος της «Συζωής» ήταν η συγκέντρωση 40.000Euro για την αγορά ενός έτοιμου μεταχειρισμένου οχήματος που πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές και χάρη στην άμεση ανταπόκριση, ο στόχος επετεύχθη αφού με την έλευση της νέας χρονιάς, στις 5 Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 40.507,60Euro.

«Εκτιμάμε, σεβόμαστε και ευχαριστούμε για όλες τις δωρεές που ήταν από ένα ευρώ έως 15.000 ευρώ. Πλέον, τα παιδιά μας θα μπορούν να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης χωρίς προβλήματα» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Καζαντζίδης, διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 5 σε αμαξίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού