Μαξίμου: Σοβαρή ανησυχία για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με την πανδημία

Αυτό που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανησυχεί σοβαρά τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη είναι το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ανακριτική ανάμιξη στην υπόθεση στο πλαίσιο της οποίας να διαταχτεί η πρόσβαση του ανακριτή στα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμοξιωλόγων, που ως σήμερα αρνείται η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει

Μαξίμου

Σοβαρή ανησυχία υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ευθύνες της πανδημίας, που μετά τον Αγ. Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη και τον φετινό γιορτασμό των Φώτων έχουν έρθει στο πολιτικό προσκήνιο.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, σήμανε συναγερμό στο μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταφέρουν  έγκυρες κυβερνητικές πηγές από υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Νομικοί κύκλοι προς τους οποίους τέθηκαν σχετικά ερωτήματα από το μέγαρο Μαξίμου εισηγήθηκαν στους συνεργάτες του πρωθυπουργού να διαχωρίσει ο κ. Μητσοτάκης τη θέση του από τις αναφορές Γεωργιάδη, για να θωρακιστεί ο ίδιος προσωπικά απέναντι σε κάθε περίπτωση να λάβει διαστάσεις το θέμα αναζήτησης ευθυνών για τους θανάτους στη Θεσσαλονίκη από κορωνοϊό, ως αποτέλεσμα πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης. Όμως, όσα ακολούθησαν τις επόμενες μέρες  με τις συνθήκες γιορτασμού των Φώτων φούντωσαν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες της κυβερνητικής ηγεσίας.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, αρχικά στην προσπάθεια αποστασιοποίησης απ’ όσα είχαν αναφερθεί για τον γιορτασμό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης να επανέλθει με νέα δήλωσή του, στην οποία έκανε λόγο για διαστρέβλωση όσων είπε. Οι νομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού διατύπωσαν όμως την άποψη ότι από τη στιγμή που ο υπουργός Ανάπτυξης στην αρχική δήλωσή του αναγνώριζε ότι έγινε «λάθος» και ότι το «λάθος» αυτό το έχει αναγνωρίσει και ο πρωθυπουργός στη Βουλή,  το πρόβλημα παρέμενε.

Μαξίμου: Η ανησυχία για ενδεχόμενη ανακριτική ανάμιξη

Αυτό που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανησυχεί σοβαρά τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη είναι το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ανακριτική ανάμιξη στην υπόθεση στο πλαίσιο της οποίας να διαταχτεί η πρόσβαση του ανακριτή στα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμοξιωλόγων, που ως σήμερα αρνείται η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει, παρά το ότι το ζητάει επίμονα η αντιπολίτευση.

Σε τέτοια περίπτωση η έκβαση αυτής της υπόθεσης θα σκεπάσει κάθε άλλη επικαιρότητα και θα δημιουργήσει πολύ σοβαρές παρενέργειες στην πολιτική σκηνή,  αφού πρόκειται για αναφορές μέλους της κυβέρνησης και η εγκυρότητά τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, εκτός αν αποδειχτεί ότι ένας υπουργός είπε καθαρά ψέματα. Έτσι, θεωρείται πιθανό ότι η υπόθεση θα καταλήξει στη Βουλή, με το ερώτημα της άσκησης  δίωξης κατά μελών της κυβέρνησης και του ίδιου πρωθυπουργού για πράξεις και παραλείψεις τους που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Και για ενεργοποιηθεί όλη αυτή η διαδικασία θα αρκούσε απλή αναφορά στην εισαγγελία με τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης.

Οι ίδιες πηγές μετέφεραν επίσης την εκτίμηση ανεξάρτητων νομικών κύκλων που προεξοφλούσαν ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ δύσκολο να παραμεριστεί σχετικά με τις νομικές της συνέπειες και αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στη Βουλή, αφού θα αρκούσε απλή αναφορά ενός πολίτη στις εισαγγελικές αρχές με αίτημα τη διερεύνηση των τυχόν ευθυνών  για να κινηθεί η διαδικασία.

Ειδικού συνεργάτη

Μαξίμου

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού