Ξανθός: Η κριτική στην κυβέρνηση γίνεται επειδή ο εμβολιασμός πρέπει να πετύχει

Yπάρχουν σοβαρές αρρυθμίες στη διαδικασία εμβολιασμού. Είναι τεράστιο λάθος, είναι επιστημονικός και διοικητικός ανορθολογισμός να χρησιμοποιούνται τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό οι έχοντες της πολιτική ευθύνη να συμβουλεύονται και να ακούν τους ανθρώπους που ξέρουν

Ξανθός

Στο ραδιόφωνο του Alpha μίλησε ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός. Ο πρώην Υπουργός Υγείας, σχετικά με την αναζήτηση ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας, τόνισε ότι «πρέπει να γίνει αποτίμηση της διαχείρισης στη δεύτερη φάση, η οποία εκ του αποτελέσματος ήταν εντελώς αποτυχημένη. Είναι προσβολή και πρόκληση απέναντι στα θύματα, στις οικογένειές τους, αλλά και στους ανθρώπους του συστήματος υγείας να προσπαθεί η Κυβέρνηση να παρουσιάσει μία εικόνα successstory. Είναι αναγκαία επομένως η αποτίμηση όχι όμως για να ποινικοποιηθεί η πολιτική, η επιστήμη και η ιατρική, αλλά για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και να προετοιμαστούμε καλύτερα εν όψει του τρίτου κύματος».

Για το θέμα εξέλιξης του εμβολιασμού ανέφερε ότι «υπάρχουν σοβαρές αρρυθμίες στη διαδικασία εμβολιασμού. Είναι τεράστιο λάθος, είναι επιστημονικός και διοικητικός ανορθολογισμός να χρησιμοποιούνται τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό οι έχοντες της πολιτική ευθύνη να συμβουλεύονται και να ακούν τους ανθρώπους που ξέρουν. Στη διαδικασία του εμβολιασμού δεν είναι δυνατό να μην αξιοποιούνται οι δομές ΠΦΥ, στις οποίες μπορούν να γίνουν με την κατάλληλη προετοιμασία από το εξειδικευμένο προσωπικό τα εμβόλια για τον κορονοϊό, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα εμβόλια. Εμείς, στην παρουσίαση του σχεδίου εμβολιασμού από τον Υπουργό Υγείας, σε αυτήν την κατεύθυνση είχαμε συμφωνήσει και όχι βέβαια στη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα νοσοκομεία.»

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού