Δευτερολογία Τσίπρα για την πανδημία: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τη νηφαλιότητα για να διαχειριστεί την κατάσταση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση μοιάζει να αντιμετωπίζει την πανδημία περισσότερο με την καταστολή παρά με την πρόληψη. Άσκησε επίσης κριτική στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι το πρόστιμο αυξάνεται από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ

Τσίπρας

Ξεκινώντας, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τη νηφαλιότητα για να διαχειριστεί την κατάσταση. Τον κατηγόρησε ότι επιδεικνύει αλαζονεία. Τόνισε δε ότι δεν γίνεται ο πρωθυπουργός να μιλάει για επιτυχία με τόσους νεκρούς.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έκπληκτος από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Pfizer ενημέρωσε την ΕΕ πως δεν θα τηρήσει τις προθεσμίες παραλαβής των εμβολίων, ενώ ο ίδιος προχτές διαβεβαίωσε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια εμβολίων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο χρόνος του εμβολιασμού έχει κρίσιμη σημασία διότι η θνητότητα της επιδημίας είναι πολύ πιο μεγάλη τους χειμερινούς μήνες.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην κριτική του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ενισχύσει αποφασιστικά το ΕΣΥ. Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι δεν ισχύει γενικά η δήλωση του πρωθυπουργού περί έλλειψης διαθεσιμότητας γιατρών για να προσληφθούν στο ΕΣΥ. Αυτό ισχύει μόνο για ορισμένες ειδικότητες και σίγουρα όχι για τους νοσηλευτές. Κάλεσε δε σε μια μεγάλη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ η οποία θα πρέπει να συνοδευτεί με την αύξηση των αμοιβών των υγειονομικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση για λανθασμένη επιδημιολογική στρατηγική διότι τα τεστ γίνονται τυχαία και όχι στοχευμένα, κάτι που συμβαίνει σε χώρες όπως η Νότια Κορέα. Υποστήριξε ακόμα ότι πρέπει τα μοριακά τεστ να αυξηθούν, χωρίς να αμφισβητεί τη χρησιμότητα των rapid test.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση μοιάζει να αντιμετωπίζει την πανδημία περισσότερο με την καταστολή παρά με την πρόληψη. Άσκησε επίσης κριτική στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι το πρόστιμο αυξάνεται από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ. Δηλαδή ένας εργαζόμενος για μια μικρή καθυστέρηση μπορεί να πληρώσει σε πρόστιμο σχεδόν το σύνολο του μισθού του. Πρόσθεσε ότι ο μέσος πολίτης αισθάνεται αδικημένος γιατί την ώρα που δεν μπορεί να πάει μέχρι το περίπτερο μετά τις 9:00, αυτοί που διαθέτουν χρήματα μπορούν να πάνε στο Ντουμπάι χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού