ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαία η επαναλειτουργία της διακομματικής Επιτροπής για την Εθνική Πολιτική Φαρμάκου

Το πολύ σημαντικό έργο της Επιτροπής που δεν επαναλειτούργησε επί Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα νεότερα δεδομένα για το φάρμακο και τους εμβολιασμούς που ανέδειξε η πανδημία λοιμώξεων από τον κορονοϊό COVID – 19

Την επαναλειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη χάραξη Μακροπρόθεσμης Εθνικής  Πολιτικής Φαρμάκου ζητούν 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλου, του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα και του Τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Την 29/06/2018 η Βουλή, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας η οποία αποδέχθηκε την εισήγηση του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, συγκρότησε Διακομματική Επιτροπή για τη χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο. Την πρόταση είχε υποβάλλει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ κ. Φώφη Γεννηματά και την είχε αποδεχθεί ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας.

Η Διακομματική Επιτροπή λειτούργησε εποικοδομητικά για 10 περίπου μήνες, με συμμετοχή Βουλευτών από όλα τα Κόμματα. Προσκλήθηκαν και παρουσίασαν τις σκέψεις και προτάσεις τους εκπρόσωποι όλων των Φορέων που σχετίζονται με το Φάρμακο και ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός συχνά έκανε ανακοινώσεις για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική φαρμάκου, εμβολιασμών, τιμολόγησης, αξιολόγησης νέων τεχνολογιών, κοινής ευρωπαϊκής παρέμβασης για τα ακριβά φάρμακα…

Το πολύ σημαντικό έργο της Επιτροπής που δεν επαναλειτούργησε επί Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα νεότερα δεδομένα για το φάρμακο και τους εμβολιασμούς που ανέδειξε η πανδημία λοιμώξεων από τον κορονοϊό COVID – 19.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού