Νίκη Μπακογιάννη: Έχω δεχτεί και εγώ παρενόχληση

Η αργυρή Ολυμπιονίκης του 1996 στο ύψος, μιλώντας στην ιστοσελίδα sports3 αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί «ανήθικη πρόταση» από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά ευτυχώς στη δική της περίπτωση κατάφερε να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Νίκη Μπακογιάννη

Μετά τις Σοφία Μπεκατώρου, Μάνια Μπικώφ και Ραμπέα Ιατρίδου και η Νίκη Μπακογιάννη αποκάλυψε σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της αθλητικής πορείας της.

Η αργυρή Ολυμπιονίκης του 1996 στο ύψος, μιλώντας στην ιστοσελίδα sports3 αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί «ανήθικη πρόταση» από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά ευτυχώς στη δική της περίπτωση κατάφερε να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

«Σε όλες έχει συμβεί αυτό πιστεύω. Και σε εμένα. Όχι με αυτόν τον τρόπο που έγινε στη Σοφία, αλλά παρενόχληση έχει υπάρξει στο παρελθόν.’Οχι σεξουαλική κακοποίηση, αλλά παρενόχληση. Από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. Τώρα έχει πεθάνει… προς Θεού δεν είναι ο Στράτος Μολυβάς. ‘Ήθελα να σου πω γι αυτήν την περίπτωση στο παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που τα έχει «αυτά» μέσα. Δέχεσαι πράγματα. Και όταν φοράς αυτά που φοράς, όταν γυμνάζεσαι σε κοιτάζουν και περίεργα, όταν κυκλοφορείς με κολάν… Στην προπόνηση δέχεσαι και ένα βλέμμα παραπάνω, σε κοιτάζουν λίγο διαφορετικά», τόνισε για την παρενόχληση που συνέβη μάλιστα μετά την κατάκτηση του Ολυμπιακού μεταλλίου και πρόσθεσε:

«Συναντάς ανθρώπους που είχαν κάποια πόστα στο παρελθόν… Θυμάμαι, το μυαλό μου δεν πήγαινε ποτέ σ΄αυτό: ΄Ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να θέλει να πιει έναν καφέ μαζί σου, σε ένα χώρο δημόσιο και να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Την επόμενη χρονιά βγήκαμε φιλικά. Ξέρεις, ήταν ένας άνθρωπος που μου είπε ότι θα ήθελε να συναντηθούμε, να μιλήσουμε σχετικά με τον αθλητισμό και ολ΄αυτά. Αλλά το μυαλό αυτού του ανθρώπου ήταν για κάτι άλλο, το οποίο στην αρχή δεν το κατάλαβα, αλλά στην πορεία της συζήτησης, άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι άλλο ήθελε και… Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή ζήτησα τη βοήθεια μιας κοπέλας που έμενε πολύ κοντά και ήρθε.

‘Ήταν και αυτή παλιά αθλήτρια κι ήρθε στον χώρο που πίναμε καφέ για να μπορέσω να τον ξεφορτωθώ. Δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση, ντρεπόμουν κιόλας. ‘Έλεγα αυτός ο άνθρωπος που είναι 50 χρόνια μεγαλύτερος από μένα-δεν ξέρω πόσα ακριβώς- και σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση, είχα σοκαριστεί, το μυαλό μου δεν είχε πάει σ΄ αυτό το πράγμα».

Διαβάστε ακόμα:

Σπάει το απόστημα; – Καταλύτης αποκαλύψεων για μπαράζ σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο του αθλητισμού

Η Σοφία Μπεκατώρου «έδειξε» τον αντιπρόεδρο της ΕΙΟ ως δράστη του βιασμού της – Η ΝΔ αναστέλλει την κομματική του ιδιότητα

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού