“Δόση εγωισμού” η πρόταση Μάας για προνόμια στους εμβολιασμένους

Σε περίπτωση όμως που το νέο εμβόλιο προστατεύει μόνο από σοβαρές επιπλοκές όχι όμως τη διασπορά, θα μπορούσαν οι εμβολιασμένοι να μεταδώσουν τον ιό καθοδόν προς τον κινηματογράφο ή στο σπίτι

μαας

“Δόση εγωισμού” είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και αφορά στο αίτημα του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας όσοι εμβολιάζονται, να μπορούν να επιστρέφουν στην κανονικότητα.

“Πρόκειται για αίτημα ενάντια στην αλληλεγγύη” επισημαίνει ο σχολιαστής της. “Σε μια περίοδο που δεν επαρκούν τα εμβόλια για να εμβολιαστεί κάθε πολίτης, μια τέτοια ειδική μεταχείριση θα ευνοούσε αισθήματα ζήλιας και ανταγωνισμού. Όταν το εμβόλιο μετατρέπεται σε εισιτήριο εισόδου, γίνεται θελκτικό για νέους ανθρώπους που κινδυνεύουν λιγότερο. Και θα εξαφάνιζε την κατανόησή τους για το ότι πρώτοι θα πρέπει να εμβολιαστούν ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, γιατροί, νοσηλευτές ή εκπαιδευτικοί.

Ιδιαίτερα μάλιστα που δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, εάν οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν πλέον να μολύνουν το περιβάλλον τους. Σε περίπτωση όμως που το νέο εμβόλιο προστατεύει μόνο από σοβαρές επιπλοκές όχι όμως τη διασπορά, θα μπορούσαν οι εμβολιασμένοι να μεταδώσουν τον ιό καθοδόν προς τον κινηματογράφο ή στο σπίτι”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού