Ημερολόγιο Ασημάντων 382: Επέστρεψα να φάω το συκώτι μου/(κι) είδα ζητιάνα με ακριβό παλτό

Ένας δυο ποδηλάτες βρήκαν ευκαιρία να χαρούν ποδηλατάδα...

26.12.20 Βόλτα στην άδεια Αθήνα, λίγο μετά το μεσημέρι, μετά τα Χριστούγεννα Διπλομανταλωμένα μαγαζιά και περισσότεροι επαίτες από πεζούς. Λίγο Μεξικό. Μία ντελικάτη γυναικεία σιλουέτα με ένα μακρύ, καλής ποιότητας παλτό, ζητιανεύει Πανεπιστημίου και Bουκουρεστίου γωνία έχοντας γράψει σε ένα χαρτόνι: «Είμαι ένας δολοφονημένος άνθρωπος γιατί το κράτος μου άρπαξε το σπίτι». 

Οι πιέσεις που βιώνουμε είναι αυτές που οδηγούν σε κρίσεις και σε πολέμους και διαταράσσουν την καθημερινότητά μας. Η νεαρή «δολοφονημένη» γυναίκα που έχασε το σπίτι της δεν είναι μόνη. Στην απέναντι γωνιά είναι ένας ρακένδυτος με δυο παιδιά και στην πιο κάτω άλλη γυναίκα πιθανόν ξένη χωρίς υποστηρικτική πινακίδα. Μπορεί να είχαν κι αυτοί δικό τους σπίτι κάπου αλλού. Καπιταλισμός σημαίνει κάτι βαρύ ιδιοκτησία, τράπεζες, τοκογλύφοι, εγγυήσεις, εξώσεις, αρπαγή της ιδιοκτησίας ή  καταστροφή της ξένης ιδιοκτησίας από βομβαρδισμούς και μετά μπουλντόζες και πάλι ανάπτυξη.

Στο μεταξύ στον καιρό της πανδημίας η νεκρή εργασία συμπιέζει τη ζωντανή εργασία και  το κεφάλαιο οφείλει να κινείται και να απλώνει τα πλοκάμια του  ΄Οσο περισσότερο ελέγχονται οι ζωές μας, ερήμην ημών, από αφηρημένες δυνάμεις τόσο μεγαλώνει το αίτημα της «προσωπικής ευθύνης». Όσο οι ανάγκες της οικονομίας μας επιβάλουν δύσκολες επιλογές (φυγή στο εξωτερικό, στα όρη στα βουνά) τόσο η κοινωνική συμπεριφορά αντιμετωπίζεται ως ηθικό ζήτημα.

Ένας δυο ποδηλάτες βρήκαν ευκαιρία να χαρούν ποδηλατάδα. Και πατίνι . Νάτο, τα πατίνια είναι στη μόδα, σβιννν σαν βολίδες. Σε λίγο μπορεί να δούμε ακόμη κουλούς να σέρνουν άμαξες με εμβολιασμένους τουρίστες στη φτωχοποιημένη και ασιατικοποιημένη μας  πρωτεύουσα.

27.12.20 Κυριακή.  Σεισμός στην ανατολική Τουρκία αισθητός και στη Ρόδο 5.3 Büyüklük-της κλίμακας Ρίχτερ δηλαδή.

Συμπλήρωσε το έντυπο εξόδου διακινδύνεψέ το λίγο, περπάτησε στην πόλη μη σε βρει ο Εγκέλαδος στο σπίτι Δημήτριε και θαφτείς μαζί του. Στην Μπουμπού και στη Νένη, στο Ηράκλειο και στη Φιλοθέη ή εν πάση περιπτώσει όπου δη, για σπουδή του άρρωστου. Τοπίου.

Περπάτησα, είδα, έφυγα. Γύρισα σπίτι να φάω το συκώτι μου. Είχε και ψάρι ένα από τα δύο. Το βράδυ τίλιο και αλτέα και Βελόπουλος στο γυαλί, όλα τα λεφτά που θα έλεγε κι ο Μήτσος. Δεν θα κάνει εμβόλιο, έχει τις αλοιφές.

•Στις 27 του Δεκέμβρη του 537 τελούνται τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και στις 27 πάλι Δεκεμβρίου του 1978 η Ισπανία γίνεται Δημοκρατία μετά από 40 χρόνια φασιστικής δικτατορίας.

28.12.20 «Επιστήμονας που σιχαίνεται την επιστήμη. Αδιέξοδο. Ευτυχώς. Απάτη οι φανατικοί αντεπιστήμονες και απάτη οι εγκρατείς επιστήμονες. Απάτη οι εξοργισμένοι και απάτη οι πραείς. Απάτη οι ευχαριστημένοι και απάτη οι δυσαρεστημένοι από την πορεία των πραγμάτων. Απάτη οι αναδειχθέντες και απάτη οι αφανείς. Απάτη όσοι έχουν επιχειρήματα και απάτη όσοι δεν έχουν επιχειρήματα. . Απάτη αυτό που λέμε απάτη και απάτη αυτό που δεν τολμάμε, που δεν θέλουμε, δεν μπορούμε να πούμε απάτη. Απάτη η απάτη και απάτη η μη απάτη. Απάτη εσύ κι απάτη εγώ. Σιχαίνομαι την απάτη απ΄όπου προέρχεται και τώρα προέρχεται από παντού».Χμ    Ιωάννης Π.Α Ιωαννίδης οργισμένος στο βιβλίο του «Μετά τα αφύσικα» (σελ. 244), που λέγαμε.

Ιωαννίδης, ο αιρετικός γιατρός-λογοτέχνης, όστις διαπρέπει στην αλλοδαπή, όλο παράπονα για όλα όσα είναι απάτη. Και όλα είναι απάτη. Οπότε ουδείς γλυτώνει. Γιατί τα λέει αυτά; Για ποιους. Για τις επιτροπές:

«Δεν έχουν ονόματα πλέον έχουν επιτροπές. Επιτροπές. Επιτροπή μάλλον, μία είναι η επιτροπή. Η επιστημονική επιτροπή. Σιχαίνομαι τις επιτροπές απ΄όπου κι αν προέρχονται. Και τώρα προέρχονται από παντού»(αυτόθι). 

Δεν μπορείς να τα βάζεις με όλους βρε Ιωαννίδη μου, ούτε ο Βελόπουλος δεν το κάνει αυτό. Αφού είσαι «αιρετικός». Τους αιρετικούς και τους αντι-κανονικούς δεν τους καλούν στις επιτροπές. Ή είσαι ή δεν είσαι. Λες πράγματα σωστά, λες και χοντράδες. Χτυπάει στα καρφιά σπάει τα μούτρα του τα βάζει με τις επιτροπές των …αρίστων. Θέλει να δείξει το έργο του, θέλει να προσφέρει. Γράφει ωραία πράγματα και οι αντιφάσεις του είναι συναρπαστικές αλλά οι επιστολές προς Μητσοτάκη σε τι αποσκοπούν ; Μα αφού εσύ είπες ότι όλα είναι απάτη τι δουλειά έχεις σε ένα απατηλό σύμπαν ; Θέλεις να διορθώσεις την απάτη; Θέλεις να διδάξεις; Τι σούρθε και  κάνεις υποδείξεις και πολιτική εσύ ένας Υδραίος, σε τι προσβλέπεις; Θέλεις να γίνεις οδηγητής, καθοδηγητής; Τίποτα πιο θλιβερό για ένα άνθρωπο του πνεύματος και της επιστήμης.

Θέλεις να διορθώσεις τα αδιόρθωτα επειδή φωτίστηκες στις Εσπερίδες. Ταράζεις τον κόσμο μερικές φορές χωρίς έρμα, χωρίς λόγο, με ένα σωρό μπουγιουλούκ. Το να είσαι δάσκαλος κάποτε γίνεται κουραστικό μπορεί να γίνει τι το φριχτό. Ποιος είσαι για να διδάξεις και τι; Οι πιο γελοίοι, συχνάκις, είναι οι κινέζοι δάσκαλοι με τα «σοφά» αποφθέγματα τους. Ή θέλεις να είσαι πολιτικός; Σήμερα κανένας σοβαρός άνθρωπος (επιστήμονας) δεν γίνεται εφ’ όρου ζωής πολιτικός.

Η μόνη σοβαρή άσκηση επιβίωσης  είναι η Αμφισβήτηση. Για να δούμε τι θα γίνει μετά, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς γραμμή, χωρίς βιβλιογραφία, χωρίς ρευστό και χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αυτό θα μπορούσε να είναι το στιλ σου. Και είναι το στιλ σου. Όχι υστερίες στα σκαλιά της εξουσίας (της γνώσης). Αυτό μικραίνει το οποιοδήποτε έργο.

•Το ιντερνέτ σβήνει ανάβει μου βγάζει την ψυχή. Θα μείνουνε αδιόρθωτα τα κείμενα.

29.12.20‘Έρχεται με το νέο χρόνο Αρμαγεδδών από νομοσχέδια στη Βουλή Ο υπουργός εργασίας φέρνει την ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου Η υπουργός Παιδείας εγκαθιδρύει Αστυνομία στα πανεπιστήμια. Δεν μας φοβίζουν των εχθρών τα βόλια ούτε των γερμανών τα (ανύπαρκτα) εμβόλια. Θα προσέλθω πρώτος στο εμβόλιο κατά του καταραμένου (;) κορονοϊού –ελπίζω όχι το 2022 μετά από 100 χρόνια Καταστροφής δηλαδή.

Ρηξικέλευθη πρόταση Βελόπουλου: Να φέρουν πυρηνικές κεφαλές τα αεροπλάνα μας να τα βλέπουν οι τούρκοι και να φοβούνται το νέο έτος. Καταπληκτικό ! Πώς και δεν το σκέφτηκαν οι μπουνταλάδες αυτό και πρωτοτύπησε μόνο ο Σαλο νικιός.Aχ τι κάνει η καταραμένη κλεισούρα! Τι συναντάει κανείς στα κοινοβούλια και στη μικρή οθόνη ! Πόσες κηραλοιφές και κατσαριδοκτόνα!

•Κάτι πρέπει να κάνω με το Ιντερνέτ είναι η επαφή μου με τον έξω κόσμο τον απομεμακρυσμένο, πέρα των ωκεανών.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού