«Ευσεβείς πόθοι» οι εξαγγελίες της Κομισιόν για μία «ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού»

Η Tageszeitung δημοσιεύει έναν πίνακα με τις «είκοσι πρώτες χώρες» της ΕΕ σε εμβολιασμούς- μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις είκοσι πρώτες θέσεις

Εμβόλιο Johnson & Johnson

Με κριτική διάθεση αντιμετωπίζει η Tageszeitung (TAZ) τις εξαγγελίες της Κομισιόν για μία «ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμού». Σε σχόλιο με τίτλο «Στρατηγική ευσεβών πόθων» ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Συγκριτικά με άλλους η Γερμανία είναι σε καλή θέση, κι ας ακούγεται πολλή γκρίνια. Στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στη Γαλλία οι εμβολιασμοί μόλις ξεκίνησαν με αργούς ρυθμούς, που πολύ απέχουν από τους στόχους των Βρυξελλών. Υπάρχει μάλιστα κίνδυνος για νέες καθυστερήσεις. Με αργούς ρυθμούς γίνεται η παράδοση του εμβολίου των Biontech και Pfizer, που η Κομισιόν προτιμά κατόπιν γερμανικών πιέσεων. Οι προμήθειες προς την Ιταλία έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Υπό αυτές τις συνθήκες το να εξαγγέλλει κανείς νέα, φιλόδοξα σχέδια εμβολιασμού φτάνει στα όρια της εξαπάτησης».

Σε άλλη σελίδα η Tageszeitung δημοσιεύει έναν πίνακα με τις «είκοσι πρώτες χώρες» της ΕΕ σε εμβολιασμούς- μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τη γλώσσα της στατιστικής η Δανία είναι πρώτη με 2,94 εμβόλια ανά 100 κατοίκους, ακολουθεί η Μάλτα με 2,65 εμβόλια ανά 100 κατοίκους και στην τρίτη θέση η Σλοβενία με 2,07 εμβόλια. Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται- παρά τα προβλήματα- η Ιταλία, στη δέκατη η Γερμανία, στη 15η θέση η Κύπρος και στην 20ή η Λετονία. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στις είκοσι πρώτες θέσεις.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού