Η διαλλακτικότερη Τουρκία

Αύριο, ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον οποίο έχει προσκαλέσει ο Ερντογάν όπως και την πρόεδρο της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν στην Τουρκία. Η επίσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ουσιαστικές δεσμεύσεις αποτελούν προϋπόθεση για κάτι τέτοιο

ΕΕ κυρώσεις στην Τουρκία

H Süddeutsche Zeitung γράφει για τις προσπάθειες της Τουρκίας να επαναπροσεγγίσει την ΕΕ: «Οι ισχυρότεροι επικριτές της Τουρκίας βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, γι ‘αυτό και ο Τσαβούσογλου επιδιώκει τον διάλογο εδώ.

Ο Σεργκέι Λαγκοντίνσκι από τους Πρασίνους μετά τη συνομιλία μαζί του ανέφερε όσα εξέθεσε στον Τσαβούσογλου ως προϋπόθεση των Ευρωβουλευτών για παραχωρήσεις εκ μέρους της ΕΕ: ​​”Χρειαζόμαστε πρόοδο για την επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο και ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου”.

Αύριο, ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον οποίο έχει προσκαλέσει ο Ερντογάν όπως και την πρόεδρο της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν στην Τουρκία. Η επίσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ουσιαστικές δεσμεύσεις αποτελούν προϋπόθεση για κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντενμπεργκ, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό ώστε να μην υπάρξουν στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού