Οι 3 δημοσκοπήσεις που ανησύχησαν το Μέγαρο Μαξίμου

Οι δημοσκοπήσεις παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες. Παρά ταύτα, μία από τις κυβερνητικές πηγές από τις οποίες αντλήθηκαν αυτές οι πληροφορίες ανέφερε ότι ήδη δοκιμάζεται μια επικοινωνιακή στροφή, ώστε η σύγκριση των αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη διακυβέρνηση  Τσίπρα, να πάψει να λειτουργεί προς όφελος κομμάτων που ούτως ή άλλως οι υποστηρικτές τους δεν θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα με βάση τα νέα δεδομένα των 3 μη δημοσιοποιημένων δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι προς αυτά τα κόμματα απορρέουν δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ

Παραδόθηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, στο Μέγαρο Μαξίμου οι πρώτες 3 δημοσκοπήσεις του 2021, από τον κύκλο παράλληλων μη δημοσιοποιούμενων μετρήσεων που διενεργεί το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοινός τόπος των συμπερασμάτων που προκύπτουν και από τις 3 μετρήσεις είναι ένα σημείο, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δημιουργεί σοβαρή ανησυχία στους συνεργάτες του πρωθυπουργού: Ότι οι πολίτες παύουν σχεδόν στο σύνολό τους να δηλώνουν ότι θα διαμορφώσουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση κατά τις επόμενες κάλπες, από τον βαθμό ικανοποίησης προσφερόμενων εναλλακτικών λύσεων από την αντιπολίτευση.

Η διερεύνηση αυτού του πεδίου δεν γίνεται για πρώτη φορά αλλά υπάρχει σ’ όλες τις μη δημοσιοποιούμενες μετρήσεις που διενεργεί το Μαξίμου. Ωστόσο, στον κύκλο των πρώτων συμπερασμάτων του 2021 για πρώτη φορά οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν θα συναρτήσουν την εκλογική στάση τους με τον βαθμό ικανοποίησης από την αντιπολίτευση. Η ανατροπή του ως σήμερα αμετακίνητου δεδομένου μικρής πειστικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, από μια έντονα πλειοψηφική διάθεση τιμωρίας της κυβέρνησης, ως πρώτης αντίδρασης των πολιτών, αποδίδεται στην κόπωση του εκλογικού σώματος απέναντι στη συστηματική κυβερνητική επιλογή να απαντά σε αδυναμίες της συγκρίνοντας με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αναλυτές που συμβουλεύουν το μέγαρο Μαξίμου, μεταφέρουν οι ίδιες πηγές.

Μαξίμου

Οικονομία και πανδημία «πληγώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι ίδιοι αναλυτές συνδέουν την απότομη μεταστροφή σε βάρος της κυβέρνησης στις αρχές αυτού του έτους, με την πολύ κακή εικόνα της οικονομίας στην καθημερινότητα και την κλιμακούμενη δυσαρέσκεια, που η ως τώρα αντίδραση από την επαναλειτουργία κλάδων μετά το λοκντάουν του δεύτερου κύματος της πανδημίας, δεν φαίνεται ικανή να ανασχέσει.

Αντίθετα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η συσσωρευμένη επίπτωση από το παρατεταμένο κλείσιμο και το ως τώρα κλίμα αναμονής σε δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις όσο η αγορά υπολειτουργούσε, που έδιναν μια παράταση στις αποφάσεις των επιχειρηματιών, αποδεικνύεται ότι τώρα αντικαθίσταται από μια επίσπευση αποφάσεων αναστολής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων. Το κλίμα αυτό ως πρακτική συνέπεια στην οικονομία αναμένεται να καταγραφεί καθαρά το πρώτο τρίμηνο του 2021, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές, με τις παρεπόμενες επιδράσεις στη στάση του εκλογικού σώματος να γίνονται σαφέστερες από τον επόμενο μήνα.

Δεν έγινε γνωστό με τί τρόπο θα επιχειρηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Άλλωστε οι 3 δημοσκοπήσεις παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες. Παρά ταύτα, μία από τις κυβερνητικές πηγές από τις οποίες αντλήθηκαν αυτές οι πληροφορίες ανέφερε ότι ήδη δοκιμάζεται μια επικοινωνιακή στροφή, ώστε η σύγκριση των αστοχιών της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη με τη διακυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, να πάψει να λειτουργεί προς όφελος κομμάτων που ούτως ή άλλως δεν θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα με βάση τα νέα δεδομένα των 3 μη δημοσιοποιημένων δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι προς αυτά τα κόμματα απορρέουν δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Ειδικού συνεργάτη

Μητσοτάκης

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού