Παπαδημούλης: Mικρό καλάθι για την επανέναρξη των διερευνητικών

"Δεδομένης και της θετικής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επανέναρξη των διερευνητικών, το σωστότερο είναι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, και στο μεταξύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφήσει την αυτάρκεια και να δεχθεί την πρόταση και πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό σημαίνει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση"

Παπαδημούλης

“Να κρατάμε μικρό καλάθι” συνέστησε ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την αυριανή έναρξη του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Μιλώντας στον Real FM το μεσημέρι της Κυριακής δήλωσε χαρακτηριστικά πως “μόνο και μόνο ο αριθμός των γύρων των επαφών, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις της τουρκικής ηγεσίας, τη στάση κρατών-μελών της ΕΕ, όπως η Γερμανία, αλλά και τις εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ απέναντι στη γραμμή Μητσοτάκη, είναι ενδεικτικά της κατάστασης”, αναφερόμενος και στη ρητή διαφωνία του Αντ. Σαμαρά με τη συνέντευξή του στην “Καθημερινή”.

“Δεδομένης και της θετικής στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επανέναρξη των διερευνητικών, το σωστότερο είναι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, και στο μεταξύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφήσει την αυτάρκεια και να δεχθεί την πρόταση και πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό σημαίνει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση”, υπογράμμισε ο Δημ. Παπαδημούλης.

“Φαίνεται πως στα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η ΝΔ εγκαταλείπει την προεκλογική της δημαγωγία και τελικά υλοποιεί πλήρως την πολιτική Τσίπρα. Και πολύ καλά κάνει. Καλώς έκανε στροφή στο θέμα των Πρεσπών, παρ’ όλο που προεκλογικά έλεγε ότι θα βάλει βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική της βόρειας Μακεδονίας -ενώ τώρα κάνει κριτική ως και στον Μακρόν και γι’ αυτό κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο Σαμαράς. Και ακόμη, καλώς έστρεψε θετικά η κυβέρνηση και στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο”, συμπλήρωσε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού