Κορωνοϊός: Αναπόφευκτο το 3ο κύμα – Το δράμα της εστίασης

Κορωνοϊός: Mέλη της υγειονομικής επιτροπής εκφράζουν οργή για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το «πράσινο φως» που παρεχώρησαν για το άνοιγμα ορισμένων κλάδων της οικονομίας συνδέεται στενά με τη διαβεβαίωση περί τήρησης του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των εμβολίων

Κορωνοϊός: «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ επιστημόνων, μελών της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση και μη, σχετικά με τον ρυθμό άρσης των περιορισμών λόγω του κορωνοϊού, όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές. Οι διχογνωμίες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και με τη βία συγκρατείται η δημοσιοποίηση των διαφορετικών απόψεων, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν πληθύνει τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της ασάφειας ορισμένων δεδομένων  για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Επίσης, νευρικότητα υπάρχει και για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, που ενώ ως σήμερα εξελίσσονται σύμφωνα με τις προβλέψεις, τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, που θα μπορούσαν να  δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Τα τελευταία 24ωρα η ένταση στην επιστημονική επιτροπή έχει ενισχυθεί πολύ λόγω της εμπλοκής στα προγράμματα παράδοσης των εμβολίων από τις παρασκευάστριες εταιρείες και την αδυναμία της ΕΕ να συντονίσει αποτελεσματικά τις παραγγελίες και την κατανομή τους μεταξύ των χωρών-μελών.

Όπως αναφέρεται σχετικά μέλη της υγειονομικής επιτροπής εκφράζουν οργή για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το «πράσινο φως» που παρεχώρησαν για το άνοιγμα ορισμένων κλάδων της οικονομίας συνδέεται στενά με τη διαβεβαίωση περί τήρησης του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των εμβολίων, που τώρα αμφισβητείται.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο επίκεντρο η εστίαση

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της διχογνωμίας έχει τεθεί η εστίαση, που από τη μία έχει αποτιμηθεί ως ο σημαντικότερος ίσως παράγων πρόκλησης φαινομένων συνωστισμού, από την άλλη η επιχειρηματική εικόνα του κλάδου μοιάζει με σκηνικό πλήρους καταστροφής. Οι πιέσεις για την επαναλειτουργία των καταστημάτων του κλάδου απορρίπτονται συνεχώς, ιδίως μετά  τα ευρήματα επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στο λεκανοπέδιο της Αθήνας αλλά και στα λύματα της Θεσσαλονίκης σχετικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Ειδικά για τον κλάδο της εστίασης το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο σημεία, ένα επιδημιολογικό και ένα οικονομικό, μεταφέρουν οι ίδιες πηγές. Το επιδημιολογικό είναι ότι στον συνωστισμό σε χώρους εστίασης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η μάσκα με την επιμέλεια που χρειάζεται και το οικονομικό είναι ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ήδη υποστεί βαρύτατο πλήγμα ενώ οι προβλέψεις μετά την επαναλειτουργία τους, είτε σε ανοιχτούς χώρους είτε με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πελατών, είναι δυσοίωνες και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για το ξεπέρασμα των συνεπειών του λοκντάουν θα είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλους κλάδους.

Έτσι, οι αποφάσεις αναβάλλονται για μια ακόμη φορά, μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, προειδοποιώντας ότι ο επόμενος γύρος των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με το θέμα θα είναι πολύ δύσκολος.

Ειδικού συνεργάτη

Κορωνοϊός Ελλάδα

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού