Κορωνοϊός – Αναστάτωση στην υγειονομική επιτροπή: Μέλη ζητούν δημοσίευση των αποφάσεών της

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιθυμία μελών της επιτροπής έχει εκφραστεί με επιμονή τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις αποφάσεις σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα κατόπιν της νέας έξαρσης της πανδημίας, για τα οποία εκφράζονται διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αυστηρότητά τους, ενώ επίσης διαφωνίες διατυπώνονται και σχετικά με την επίπτωση του ανοίγματος των σχολείων στην αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Μέλη της Υγειονομικής επιτροπής ζήτησαν δημοσίευση των αποφάσεών της, σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές. Το θέμα τέθηκε άτυπα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις τελευταίες μέρες, αλλά τέθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιθυμία μελών της επιτροπής έχει εκφραστεί με επιμονή τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις αποφάσεις σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα κατόπιν της νέας έξαρσης της πανδημίας, για τα οποία εκφράζονται διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αυστηρότητά τους, ενώ επίσης διαφωνίες διατυπώνονται και σχετικά με την επίπτωση του ανοίγματος των σχολείων στην αύξηση των κρουσμάτων.

Το θέμα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, μεταφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επειδή ως τώρα τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί, τουλάχιστον με την ένταση που τίθεται αυτή τη φορά. Ο κυβερνητικός προβληματισμός οφείλεται σε παλιότερες αποφάσεις της υγειονομικής επιτροπής, με τις οποίες οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις απέκλιναν σε σημαντικό βαθμό. Η πρόταση μέλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να δοθούν στη δημοσιότητα επιλεγμένες μόνο αποφάσεις, απορρίφτηκε με τη σκέψη ότι έτσι θα  παράγονταν περισσότερα ερωτήματα.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν πάντως ότι τα μέλη της υγειονομικής επιτροπής που άνοιξαν το θέμα δεν ζήτησαν δημοσίευση όλων των πρακτικών των συνεδριάσεων, αλλά μόνο τις αποφάσεις. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τα ίδια μέλη της υγειονομικής επιτροπής, διασφαλίζει και την προστασία της κοινής γνώμης από τυχόν ανησυχίες λόγω αναφορών που συχνά γίνονται στις συνεδριάσεις, κάτι που είναι και ο βασικός λόγος τον οποίο επικαλείται η κυβέρνηση για τη μη δημοσιοποίηση.

Τα θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει και στις επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου, όπου και θα συζητηθούν οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, καθώς και το θέμα των μεταλλάξεων. Το τελευταίο θέμα με τη σημείωση ότι ακόμη δεν υπάρχουν ασφαλείς αναφορές από έρευνες και πανεπιστημιακές δημοσιεύσεις και παραμένει υπό την ανάγκη εξακρίβωσης εάν είναι οι μεταλλάξεις που προκάλεσαν τη νέα επιδείνωση (αφού κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με την αναμενόμενη αναλογική αύξηση κρουσμάτων από τις νέες μεταλλάξεις), ή εάν η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται στο άνοιγμα των σχολείων και τη μερική επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικού συνεργάτη

Κορωνοϊός

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού