Μπεκατώρου: Στο αρχείο οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η υπόθεση αρχειοθετήθηκε μετά την προκαταρτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Σοφία Μπεκατώρου

Στο αρχείο μπαίνουν -όπως αναμενόταν- οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση της από παράγοντας της ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Η υπόθεση αρχειοθετήθηκε μετά την προκαταρτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, καθώς τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί.

Στόχος της έρευνας ήταν η κινητοποίηση άλλων ανθρώπων που έχουν υποστεί κάποιου είδους παρενόχληση προκειμένου να την καταγγείλουν στις Αρχές και εν μέρει επετεύχθη, αφού η Σοφία Μπεκατώρου στην κατάθεση της είχε κατονομάσει ακόμα 3 αθλήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές ή παράγοντες.

Οι δυο εξ αυτών δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον εισαγγελέα για να καταθέσουν, αλλά η εισαγγελική έρευνα είχε αποτελέσματα ως προς την αθλήτρια της ιστιοπλοϊας που ενόρκως κατέθεσε για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών.

Για την υπόθεση έχει ήδη προφυλακιστεί ο προπονητής μετά την απολογία του.

Σημειώνεται ότι στην κατάθεση του ο πατέρας της αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας. Με αφορμή αυτή την αναφορά, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού