Κορωνοϊός – Θεοδωρίδου: Στους 18-64 ετών η σύσταση της επιτροπής για το εμβόλιο της AstraZeneca (vid)

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και είναι αποτελεσματικό. Προστατεύει τους εμβολιαζόμενους από ήπια νόσο»

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες άνω των 64 ετών ενώ σημείωσε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας κάνει να πιστεύουμε πως και για αυτές τις ομάδες (τους άνω των 65) θα είναι αποτελεσματικό, υπογράμμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Παράλληλα τόνισε πως η σύσταση της εθνικής επιτροπής είναι ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca για άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών.

Ανέφερε πως το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες εξηγώντας πως οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και είναι αποτελεσματικό. Προστατεύει τους εμβολιαζόμενους από ήπια νόσο» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ υπογράμμισε πως αναμένονται νεότερα δεδομένα σχετικά με τη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η κυρία Θεοδωρίδου χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τα στοιχεία του εμβολιασμού στο Ισραήλ ενώ σχετικά με την παραπληροφόρηση για τη γονιμότητα και το εμβόλιο ανέφερε πως
«Είναι παραπληροφόρηση όσα ακούγονται σχετικά με το εμβόλιο και τη γονιμότητα. Το εμβόλιο και τα αντισώματα που δημιουργεί, δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός Ελλάδα: 638 νέα κρούσματα και 25 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Γεωγραφική κατανομή

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού