Προκλητικοί Βορίδης – Άδωνις για γλέντι στην Ικαρία: «Ό,τι μέτρα και να πάρεις είναι αναπόφευκτες οι… εκδηλώσεις αγάπης»

Γεωργιαδης για Ικαρία: «Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων, ανέβηκε για 10 λεπτά»

Βοριδης αδωνις μητσοτακης

«Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι μα κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό, τι μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφορικά με το γλέντι Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Στο ερώτημα εάν κάποιος πολίτης μπορεί να βρεθεί με αποστάσεις στη βεράντα του σπιτιού του με 30 άτομα χωρίς να του επιβάλλουν πρόστιμο, ο Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση της ΣΚΑΙ απάντησε ότι είναι λάθος να εκλαμβάνεται ως αναψυχή η διακοπή του πρωθυπουργού από το πρόγραμμά του για ένα γεύμα.

«Πάμε στην ουσία πέρα από την εικόνα; Η ουσία είναι ότι αποπειράται κάτι απίστευτα προκλητικό και εσφαλμένο, η εργασία του πρωθυπουργού, η ανάγκη να βρίσκεται κοντά στον κόσμο να εποπτεύει την λειτουργία του εμβολιασμού (…) εξομοιώνεται με το επιχείρημα να μαζέψω 30 φίλους μου να φάμε».

Με περίσσιο θράσος μάλιστα ο Βορίδης επιτέθηκε σε αυτούς που ασκούν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη «γιατί έκανε διακοπή στο πρόγραμμά του για να πάει στο σπίτι ενός βουλευτή για να φάει ένα πιάτο» είναι εκείνοι που έχουν ανεχθεί τις διαδηλώσεις των 2.000 ατόμων και έλεγαν στη Βουλή ότι είναι «δικαίωμά τους».

Μητσοτάκης Ικαρία

Γεωργιαδης για Ικαρία: «Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων, ανέβηκε για 10 λεπτά» 

Καμία παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο γεύμα στην Ικαρία που έδωσε το παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» και το πρώτο θέμα για το οποίο ρωτήθηκε, ήταν αυτό, καθώς ο ντόρος που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο είναι μεγάλος και έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

«Ανέβηκε για 10 λεπτά»

Όταν λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το αν ήταν εσφαλμένη η εικόνα με τον Πρωθυπουργό να είναι σε ένα μπαλκόνι μαζί με τουλάχιστον άλλα 15 άτομα, είπε: «Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί την προσπάθεια του κύριου Πρωθυπουργού. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Τι κάνει εκεί; Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε ένα νησί που η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτη δύναμη. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι που ήθελε να δείξει οτι κανένα νησί δεν μένει χωρίς την φροντίδα του Πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως για το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Προσκαλείται από τον τοπικό βουλευτή που τυγχάνει να είναι γιατρός και θυμίζω οτι πριν από μία εβδομάδα τον επαινούσαμε για την έρευνά του για την κολχικίνη. Ανεβαίνει πάνω για 10 λεπτά για ένα τραπέζι με λίγα άτομα. Δυστυχώς εκεί κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον κόσμο που ακολούθησε. Η φρουρά του ήταν και δημιουργήθηκε αυτή η εσφαλμένη εικόνα. Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα. Επικοινωνιακό είναι. Σας είπα, η εικόνα ήταν εσφαλμένη. Στην ουσία δεν υπήρξε παραβίαση των μέτρων. Η εικόνα αδικεί την ουσία της προσπάθειας. Δεν φταίει ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργούς πήγε στο σπίτι γνωστού γιατρού, προφανώς τα μέτρα τηρήθηκαν».

Όταν ο Γιώργος Παπαδάκης διαφώνησε σχετικά με το αν υπήρχε παραβίαση των μέτρων, λέγοντάς του οτι και αυτός είχε γενέθλια την Παρασκευή και ήθελε να καλέσει κόσμο στο σπίτι, ο Υπουργός είπε: «Ίσως ο κόσμος δεν γνωρίζει οτι για να είναι κάποιος συνοδεία του Πρωθυπουργού κάνει ασταμάτητα τεστ. Δεν μπορείς να πλησιάσεις χωρίς να κάνεις τεστ. Κατά συνέπεια όλοι ήταν ελεγμένοι».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού