ΕΟ ΚΚΕ: Το ξήλωμα εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων προϋπόθεση για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων

ΚΚΕ

Στη συζήτηση για τη «μείωση των ανισοτήτων με ειδική έμφαση στη φτώχεια των εργαζομένων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε ότι «η συζήτηση για «μέτρα κατά των ανισοτήτων» στην πραγματικότητα στοχεύει να προσαρμόσει τα εργατικά δικαιώματα στις απαιτήσεις των μονοπωλίων της λεγόμενης «πράσινης»-ψηφιακής οικονομίας, τη στιγμή που η νέα καπιταλιστική κρίση, τα μέτρα που πήραν οι αστικές κυβερνήσεις κι επιχειρούν να μονιμοποιήσουν, με πρόσχημα την πανδημία, έχουν φέρει τους εργαζομένους σε δεινή θέση».

«Στην Ελλάδα η πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης ΝΔ μείωσε το εργατικό εισόδημα περαιτέρω κατά 12%, ενώ προετοιμάζεται νέα επίθεση για 10ωρη δουλειά, κατάργηση υπολογισμού υπερωριών, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, με βάση δηλαδή τις ορέξεις της εργοδοσίας και κάτω από το φόβο της ανεργίας.

Η έκθεση παρουσιάζει σαν εγγύηση τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, ένα αντεργατικό μηχανισμό που συμπιέζει τα λαϊκά δικαιώματα «στα ελάχιστα» εδραιώνοντας την εμπορευματοποίηση της υγείας, της ασφάλισης, της παιδείας.

Το ξήλωμα επομένως των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση της στρατηγικής που «ταΐζει» τους επιχειρηματίες ζεστό χρήμα» πρόσθεσε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος και κατέληξε στην ομιλία του τονίζοντας:

«Οι εργαζόμενοι έχουν επιλογή: να παλέψουν οργανωμένα για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματά τους για να μην πληρώσουν και πάλι αυτοί την καπιταλιστική κρίση, ενάντια στην εκμετάλλευση και το σύστημα που τη γεννά».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού