Γερμανία: Το CSU υπέρ του να εξετασθεί η έγκριση εμβολίων, για παράδειγμα από τη Ρωσία και την Κίνα

«Φυσικά και μοιραζόμαστε το εμβόλιο με άλλες χώρες, είναι όμως και σημαντική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης, μιας χώρας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσουν τα εμβόλια διαθέσιμα για τους δικούς τους πολίτες. Έχουμε το χρέος να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα εμβόλια», πρόσθεσε Ντόμπριντ

Υπέρ του να εξετασθεί στη Γερμανία η έγκριση εμβολίων, για παράδειγμα από τη Ρωσία και την Κίνα, λόγω του αργού ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

«Θα μπορούσε κανείς να εξετάσει σε εθνικό επίπεδο την οργάνωση τέτοιων προμηθειών», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο.

«Δεν πρόκειται για τον λεγόμενο εθνικισμό των εμβολίων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπήρχαν προφανώς λάθη στην προμήθεια των εμβολίων. Επομένως, είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν εθνικά για την αντιστάθμιση των ελλειμμάτων. Τα εθνικά μέτρα θα πρέπει να εξαρτηθούν από το πώς η Ευρώπη φαντάζεται το μέλλον και αν η Ευρώπη εξακολουθεί να βλέπει τον εαυτό της ως ένα αργό τάνκερ», συμπλήρωσε ο Ντόμπριντ.

«Στη Γερμανία υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για κλινικές δοκιμές και τεστ καθώς και για την επιστημονική αξιολόγηση των εμβολίων. Θα μπορούσαμε φυσικά να προχωρήσουμε σε εγκρίσεις και σε εθνικό επίπεδο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή πρακτική να αρχίσει ο έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τα κινέζικα ή ρωσικά εμβόλια έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα εμβόλια που διατίθενται στη Δυτική Ευρώπη. Μπορούμε επίσης να διεξαγάγουμε αυτόν τον έλεγχο συμπληρωματικά με τους Ευρωπαίους. Τέτοιες δοκιμές στη Γερμανία μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως προπαρασκευαστικές εργασίες για μεταγενέστερες ευρωπαϊκές εγκρίσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα θέματα της αυτόνομης δράσης εκτός συζήτησης», τόνισε ο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός.

«Φυσικά και μοιραζόμαστε το εμβόλιο με άλλες χώρες, είναι όμως και σημαντική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης, μιας χώρας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσουν τα εμβόλια διαθέσιμα για τους δικούς τους πολίτες. Έχουμε το χρέος να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα εμβόλια», πρόσθεσε Ντόμπριντ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού